Globální klimatické změny
Text dotazu
Dobrý den,
já a moje skupina jsme dostali z úkol zpracovat klimatické změny na naši
planetě. Měli bychom se o tento problém zajímat z více hledisek, takže budem
potřebovat co nejvíce informačních zdrojů, které se k tomuto tématu vážou (z
hlediska historického, čím nebo kým je to způsobeno, jestli je to přirozený
jev, který člověk neovlivňuje anebo je naopak způsobený jím, atd.). Děkuji
za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
doporučovali bychom Vám vyhledat si dostupnou literaturu na toto téma v katalogu Národní knihonvny ČR, http://www.nkp.cz . Zde máte možnost vyhledávat v bázích NKC, ANL, SKC a portálu JIB zadáním klíčových slov do vyhledávacího formuláře. Zobrazí se Vám záznam o knize a kliknutím na ikonu exempláře (modrý obdélník) zjistíte možnost výpůjčky.
Příklad :
zadáním klíčových slov :klima, země, (klimatické znměny, globální oteplování, atd.,) zfiltrováním na češtinu se Vám zobrazí 25 záznamů o knihách v bázi NKC, např.
-Atmosféra a klima : aktuální otázky ochrany ovzduší / Martin Braniš, Iva Hůnová (eds.) a kolektiv autorů. -- Vyd. 1.. -- V Praze : Karolinum, 2009.
-Klima a jeho změna v důsledku emisí skleníkových plynů / Jaroslava Kalvová, Bedřich Moldan. -- 1. vyd.. -- Praha : Univerzita Karlova, 1996, c1995.
-Ozonová vrstva Země : vznik, funkce, poškozování a jeho důsledky, možnosti nápravy / Václav Cílek ... [et al.] ; editor Erich Lippert. -- Vyd. 1.. -- Praha : Vesmír : Ministerstvo životního prostředí České republiky, 1995.
-Globální oteplování : [úvod do studia změn klimatu a prostředí] / John Houghton ; [z anglického originálu přeložili Květa Jeníková a Jan Jeník ; doslov k českému vydání napsal Václav Cílek]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 1998.
Stejným způsobem postupujte i v dalších, výše uvedených bázích.
Zahraniční knihy a články je možné obdobně(zadáním adekvátních termínů v angličtině do vyhledávacího formuláře) vyhledávat v on-line databázích Národní knihovny, http://www.nkp.cz/pages/page.php3nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104. Ty jsou dostupné buďto z počítačů u nás, v Referenčním centru anebo prostřednictvím vzdáleného přístupu na internetové adrese Národní knihovny http://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkc , http://www.nkp.cz . Vzdálený přístup je pouze pro registrované čtenáře, tzn.musí mít průkazku čtenáře NK ČR a údaji z ní se přihlásit, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Sluzby&submenu3=47 .
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.11.2010 14:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu