Glenn Miller
Text dotazu
Prosím, existuje nějaká kniha, např. životopis, korespondence nebo životopisný román, věnovaný kapelníkovi, muzikantovi a válečnému pilotovi Glennu Millerovi? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Alton Glenn Miller  byl americký jazzový a swingový hudebník, kapelník a trombonista. Ve fondu NK ČR na www.nkp.cz,  elektronický katalog, baze NKC, jsou následující publikace o Glennu Millerovi:
Cooke, James J. American girls, beer, and Glenn Miller: GI morale in World War II [online]. Columbia: University of Missouri Press, [2012]. American military experience [cit. 2014-05-12]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10614662.
Kessler, Leo. Operace Glenn Miller: z historie pluku SS Wotan. Vyd. 1. Praha: Baronet, 2008. 234 s. Military. ISBN 978-80-7384-095-2.
Downs, Hunton. Smrt krále swingu: dosud nikdy nezveřejněná zpráva o životě a smrti Glenna Millera. Praha: Naše vojsko, 2012. 254 s. ISBN 978-80-206-1290-8.
Hernández, Jesús. Záhady a tajemství druhé světové války: zmizení, úmrtí a nevysvětlené události největšího válečného konfliktu v dějinách. 1. vyd. Brno: Jota, 2009. 258 s. Literatura faktu - military. ISBN 978-80-7217-691-5.
Vedle toho je na internetu velké množství odkazů na tuto zajímavou postavu; např. ve Wikipedii odkazy týkajících se biografie G. Millera, jeho orchestru, fotografií apod.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.05.2014 13:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu