Geomorfologické členění, katastrální území Kly
Text dotazu
Dobrý den.Do své ročníkové práce o katastrálním území Kly mám zahrnout i jeho geomorfologické členění.Prosím proto o radu.Děkuji moc, s pozdravem
Odpověď
Dobrý den,
obec Kly se s největší pravděpodobností nachází Mělnické kotline, která je součástí Česká křídová tabule. Publikace Vyšší geomorfologické jednotky uvádí v mapě Vyšší geomorfologické jednotky České republiky toto členění pro oblast, kde se Kly pravděpodobně nacházejí (mapa uvádí pouze větší města, v okolí Mělníka se stýkají dvě oblasti): systém: Hercynský systém
subsystém: Hercynské pohoří
provincie: Česká vysočina
subprovincie: Česká tabule
oblast: Středočeská tabule
Vyšší geomorfologické jednotky. Praha : Český úřad zeměměřičský a katastrální, 1996.
Bližší informace o geomorfologii této oblasti nalezente např. v následujících publikacích a na internetu:
KUNSKÝ, Josef. Fyzický zeměpis Československa. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1968. 537 s.
DEMEK, Jaromír. Geomorfologie českých zemí. Praha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1965. 335 s.
Hory a nížiny : zeměpisný lexikon ČSR. Praha : Academia, 1987. 584 s.
Atlas Československé socialistické republiky. Praha : ČSAV : Ústřední správa geodézie a kart., 1966.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Geomorfologické_členění_Česka
http://www.monet.cz/atlas/kap04.htm
http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/69613-melnicka-kotlina
Dále bychom Vám doporučili kontaktovat Českou geologickou službu - http://www.cgu.cz/, která by Vám mohla poskytnout další informace nebo upřesnit údaje o lokalitě.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.01.2008 14:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu