G. Gion životopis
Text dotazu
Dílo G. Giona je známé, ale jeho podrobnější životopis se mi nepodařilo nikde nalézt. Můžete mi prosím o něm napsat více, nebo poradit, kde se o životě tohoto spisovatele mohu dozvědět podrobnosti? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
knihy pojednávající o životě Jeana Giona jsme bohužel našli pouze v cizích jazycích, jak můžete vidět v následujících odkazech ze Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/F/) :
* Carrière, Jean-Claude. Jean Giono. Lyon: Manufacture, 1985. 214 s. Qui suis-je?; 3. ISBN 2-904638-44-X.
Předmětové heslo: Giono, Jean - život a dílo
* Durand, Jean-François. Giono: le jeu du condottiere. Aix-en-Provence: Édisud, ©2007. 254 s. Collection Les écritures du sud. ISBN 978-2-7449-0699-2.
Předmětová hesla: francouzští spisovatelé -- 20. stol. * francouzská literatura -- 20. stol. * literárněvědné rozbory * studie * biografie
* Chonez, Claudine. Giono. Paris: Éditions du Seuil, [1973]. 188 s. Écrivains de toujours; 32.
Předmětové heslo: Giono, Jean - život a dílo - publikace obrazové
* Citron, Pierre. Giono : 1895-1970. Paris : Seuil, c1990. 665 s.
Předmětová hesla: Giono, Jean, 1895-1970 * život a dílo
Informace o jeho životě a díle v českém jazyce byste mohla najít ve slovnících francouzské literatury, např.:
* Doležalová, Pavla et al. Slovník francouzsky píšících spisovatelů: Francie, Belgie, Lucembursko, Švýcarsko, Kanada, Maghreb a severní Afrika, "Černá" Afrika, Libanon, Oblast Indického a Tichého oceánu. 1. vyd. Praha: Libri, 2002. 759 s. ISBN 80-7277-130-2.
Pomoci by Vám mohly také internetové odkazy, zde je ovšem potřeba dát pozor na věrohodnost informací:
* http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Giono
* http://www.answers.com/topic/jean-giono
* http://fr.wikipedia.org/wiki/Jean_Giono
* http://www.knihovnicka.net/autor/10590-giono-jean/zivotopis-biografie/
* http://www.cartage.org.lb/en/themes/biographies/MainBiographies/G/giono/2.html
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.12.2013 10:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu