Fúze firem
Text dotazu
Dobrý den,pro svou seminární práci bych potřeboval
poradit s literaturou k tématu fúze podniků.Existují nějaké knihy nebo
internetové zdroje k dané problematice? Děkuji a přeji hezký den
Odpověď
Dobrý den,
k tématu fúze podniků byste mohl použít následující dokumenty, které jsme nalezli v elektronickém katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
1) BARANCOVÁ, Helena. Európske pracovné právo. 1, Prevod podniku. Bratislava : Sprint, 2007. 155 s. ; 21 cm. ISBN 978-80-89085-81-1 (brož.)
2) ŠANTŮČEK, Jaroslav. Fúze, akvizice : obchodní právo a hodnota. Praha : Vysoká škola ekonomická : Institut oceňování majetku, 2001. 129 s. ; 25 cm. ISBN 80-245-0235-6
3) MAŘÍK, Miloš. Koupě podniku jako součást podnikové strategie : (akvizice a fúze podniků). Praha : Vysoká škola ekonomická, 1995. -- 176 s. : il. ; 30 cm. ISBN 80-7079-558-1
4) BROECKX, Stephan. Oceňování podniku. Praha : Galileo, 1991. 102 s. ; 21 cm. ISBN 80-900864-0-3
5) BREALEY, Richard A. Teorie a praxe firemních financí. [Praha] : Victoria Publishing, [1992]. [1032] s. : tab., grafy ; 25 cm. ISBN 80-85605-24-4
6) VACULÍK, Josef. Teorie sdružování ekonomických subjektů : pro kombinovanou formu studia. Pardubice : Univerzita Pardubice, 2006. 109, [21] s. : mapy ; 30 cm. ISBN 80-7194-918-3
7) VOMÁČKOVÁ, Hana. Účetnictví akvizicí, fúzí a jiných vlastnických změn. V Praze : Vysoká škola ekonomická, 1997. 267 s. ; 29 cm. ISBN 80-7079-117-9
8) VAŠKOVIC, Petr. Vznik a zánik podniku. Praha : Vysoká škola finanční a správní, 2005. 151 s. : formuláře ; 30 cm. ISBN 80-86754-30-8
9) MEDVEDEV, Andrei. Structural remedies in merger regulation in a cournot framework. Praha : Charles University, Center for Economic Research and Graduate Education : Academy of Sciences of the Czech Republic, Economics Institute, 2004. -- 25 s. ; 21 cm. (Working paper series, ISSN 1211-3298 ; 229). ISBN 80-7343-019-3 (Centrum pro ekonomický výzkum a postgraduální vzdělávání UK : brož.). ISBN 80-7344-008-3
10) Přeměny společností s důrazem na přeshraniční fúze [elektronický zdroj] : právní prostředí v ČR ve vazbě na EU - právní, účetní a daňové pojetí, finanční vazby : sborník z odborné konference : Vysoká škola ekonomická v Praze, 21.-24. září 2004. -- Praha : Eurolex Bohemia, [2004]. -- 1 CD-ROM : barev. ; 12 cm. ISBN 80-86861-00-7
11) Současné problémy oceňování podniku s důrazem na fúze a akvizice : sborník z mezinárodní konference konané při příležitosti 50. výročí založení Vysoké školy ekonomické v Praze : Praha 6. října 2003. Praha : Oeconomica, 2003. 220 s. : il. ; 25 cm. ISBN 80-245-0553-3
Velké množství zdrojů relevantních k Vašemu tématu nabízejí také knihovny Vysoké školy ekonomické v Praze (Souborný katalog VŠE - http://library.vse.cz/aleph/). Vybíráme pouze několik dokumentů na ukázku, další si můžete vyhledat sám pomocí klíčových slov fúze and podniků, které zadáte do pole předmět.
1) MORRIS, Joseph M. et al. Acquisitions, divestitures and corporate joint ventures : an accounting, tax and systems guide for the financial professional. New York : John Wiley, 1984. 300 s.
2) BERTREL, Jean-Pierre. Acquisitions et fusions des societes commerciales. Paris : Litec, 1991. 487 s.
3) MAŘÍK, Miloš. Akvizice a oceňování podniku. Praha : Vysoká škola ekonomická, 1994. 83 s.
4) TRIANTIS, John E. Creating succesful acquisition and joint venture projects : a process and team approach. Westport : Quorum Books, 1999. 407 s.
5) MARREN, Josph H. Mergers & acquisitions : a valuation handbook. New York ; San Francisco ; Washington : McGraw-Hill, 1993. 548 s.
Podobně můžete vyhledávat např. i články v článkové databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl) .
Internetové stánky:
http://ec.europa.eu/youreurope/business/expanding-business/merging-company/index_cs.htm
http://www.sagit.cz/pages/lexikonheslatxt.asp?cd=156&typ=r&levelid=eu_090.htm
http://www.komora.cz/hk-cr-top-02-sede/podpora-podnikani-v-cr/vstup-do-podnikani/zalozeni-a-vznik-spolecnosti/art_22842/lay_3/print_1/jak-spojit-mensi-firmu-se-silnejsim-podnikem.aspx
http://www.podnikatel.cz/clanky/fuze-uz-neni-pouze-tuzemskou-vysadou/
http://managerweb.ihned.cz/c6-10103300-14868540-T00000_d-zdanovat-by-se-mel-az-zisk-z-fuze-podniku
http://www.euroskop.cz/12/sekce/podnikam-v-eu/
http://en.wikipedia.org/wiki/Mergers_and_acquisitions
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.03.2009 10:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu