František Tíkal
Text dotazu
Dobrý den, nikde jsem nenašel datum úmrtí
spisovatele Františka Tíkala (nar. 1.1.1904 v Praze). Můžete mi pomoci?
Odpověď
Dobrý den,
datum úmrtí spisovatele Františka Tíkala jsme nalezli pouze v periodiku Přerovské listy. Zde byl v roce 2004 v rubrice Lednové kalendárium uveřejněn krátký medailon k výročí stých narozenin tohoto literáta.
Celé znění medailonu je následující:
" 1. 1. 1904 - před 100 lety se narodil v Praze František Tikal, zaměstnanec ministerstva práce, spisovatel, básník (sbírka Žíznivá země), autor divadelních her (Paní Jarmila, Bloudění Heřmana Konipase, Písnička máje, Karneval snů) a historických románů (V zavátých stopách, rok 1930, jehož druhý díl o 147 stranách zůstal nedokončen v rukopisu).Od roku 1967 žil v Přerově, kde 8. 1. 1987 zemřel."
Článek: Lednové kalendárium. Přerovské listy. roč.3, č.1 (leden 2004), s.8.
Článek je též dostupný v elektronické podobě:
http://www.mu-prerov.cz/cs/o-prerove/prerovske-listy/archiv-prerovskych-list
u/rocnik-2004.html.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.08.2009 13:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu