František Sušil
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych zjistit informace o
Františku Sušilovi, jeho životě, postupu při sběru a vydávání lidových
písní, či o dalších sběračích lidové slovesnosti Sušilovy doby. Můžete mi,
prosím, doporučit nějaké monografie, či práce týkající se výše uvedené
problematiky? Mockrát děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
literatury o životě a díle kněze a sběratele lidových písní Františku Sušilovi (1804 - 1868) bylo vydáno poměrně značné množství.
Z knižní produkce jsou to například publikace:
* František Sušil (1804-1868) : odkaz a inspirace : [sborník příspěvků z konference pořádané Městem Rousínov ve spolupráci s Etnologickým ústavem Akademie věd České republiky (Rousínov 8. června 2004)]. 1. vyd. Praha : Etnologický ústav AV ČR, pracoviště Brno ; Rousínov : Město Rousínov, 2004.  ISBN 80-85010-65-8.
* Z doby Sušilovy : sbírka dopisů. V Brně : Papežská knihtiskárna bedediktinů rajhradských, [19--].
* VYCHODIL, Pavel Julius. František Sušil : životopisný nástin. V Brně : Tiskem a nákladem Pap. knihtiskárny bened. rajhradských, 1898.
* PROCHÁZKA, Matěj. František Sušil. V Praze : Nákladem Dědictví sv. Prokopa, 1871. (digitalizovaný dokument dostupný v rámci systému Kramerius:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShowMonograph.do?id=21074
Články a další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím níže uvedených katalogů a databází:
* databáze Ústavu pro českou literaturu AV ČR: https://clb.ucl.cas.cz/
* portál Knihovny: https://www.knihovny.cz/
* databáze Historického ústavu AV ČR: http://biblio.hiu.cas.cz/  (Sušil František)
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Národní ústav lidové kultury: https://www.nulk.cz/kontakty/
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.02.2012 11:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu