František Havrda
Text dotazu
Dobrý den,
lze dohledat datum úmrtí tohoto autora? (https://cs.wikisource.org/wiki/Autor:Franti%C5%A1ek_Havrda)
Na internetu jsem našel tohoto JUDr. Františka Havrdu: http://www.genealogie.cz/uploads/media/lghsp11-03-04.pdf, archiv: http://webcache.googleuserc[…]hl=cs&ct=clnk&gl=cz
ale není jisté ani jestli je to ten samý a hlavně ani tam není uvedeno datum úmrtí.
Díky za případnou pomoc
Odpověď
Dobrý den,
V bázi autorit Národní knihovny - AUT, http:://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, jsme nalezli JUDr Františka Havrdu, narozeného 21.5.1865 ve Cvikově, který je uváděn jako autor časopiseckých článků.
V bázi WBI=World Biographical Information System, http://db.saur.de/WBIS/basicSearch.jsf, jsme nalezli rok úmrtí 1936.
V knize Navratil: Pravnici 1930.Almanach československých právníků : životopisný slovník čs. právníků, kteří působili v umění, vědě, krásném písemnictví a politice od Karla IV. počínaje až na naše doby / vydal Michal Navrátil. - Praha , 1930., jsme nalezli stručné biografické údaje, které Vám uvádíme:
Havrda, František, JUDr, odborný přednosta ministerstva vnitra v.v.
1865 se narodil ve Cvikově. Po studiích práv působil u soudu, v letech 1890-1918 byl u zemského výboru  v Praze, kde  by roku 1894 jmenován tajemníkem. Roku 1919 byl povolán jako sekční šéf do ministerstva vnitra, kde působil na jazykovém zákoně z 29. února 1920 a při jazykovém nařízení      ze dne 3. února 1926. V odborných listech právnických otiskl články z práva jazykového.
Byl spolupracovníkem Ottova slovníku.
Více informací ohledně přesného data úmrtí se nám v dostupných zdrojích nepodařilo zjistit.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.02.2014 08:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu