František Doskočil, agent CIA
Text dotazu
Vážení, obracím se na Vás s dotazem.
V roce 2000 a později měla v ČR vyjít kniha popisující činnost muže, který pracoval před rokem 1989 pro britskou tajnou službu, krátce před listopadem 1989 byl zatčen, bylo zahájeno jeho trestní stíhání, v roce 1990 mu byla prezidentem Havlem udělena milost údajně s podmínkou, že po dobu deseti let nesmí nic zveřejnit, proto kniha vyšla až v roce 2000 nebo později.
Vím, že těchto informací je dost málo, ale přesto zkouším zda by se u Vás nepodařilo zjistit název knihy, jméno autora, název nakladatelství.
Odpověď
Dobrý den,
podařilo se nám objevit článek v časopise Týden o Františku Doskočilovi, který odpovídá Vašemu popisu. Dostupný na
http://www.tyden.cz/text.asp?rid=5&show=text&tid=13542
Jediné nesrovnalosti s Vašimi informacemi jsou, že pan Doskočil byl zatčen až v únoru 1990 a nepracoval pro britskou tajnou službu, nýbrž pro americkou CIA. Jinak se vše shoduje.
Kniha popisující osudy tohoto muže byla vydaná roku 2004 a je možné si ji absenčně i prezenčně vypůjčit v Národní knihovně ČR. Jedná se o následující
publikaci:
DOSKOČIL,František, ŽÁČEK,Pavel. Průlom : agentem CIA uvnitř komunistické nomenklatury. Olomouc : Votobia, 2004.285 s., xxxii s. obr. příl. : il., portréty, faksim. ; 21 cm. ISBN 80-7220-208-1
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.02.2008 13:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu