František Arnošt Harrach
Text dotazu
Dobry den,chtela bych Vas pozadat o nejake blizsi informace o hrabecim rodu Harrachu,jejich vztah k lesnictvi a myslivosti, zejmena F.A.Harracha.
Odpověď
Dobrý den,
doporučené zdroje:
Rod "z Harrachu":
Ottův slovník naučný. D.10. Praha, 1896, s. 904-909.
Masarykův slovník naučný. D.3. Praha, 1927, s.76-77.
Halada, Jan. Lexikon české šlechty I : Erby, fakta, osobnosti, sídla a zajímavosti. Praha,
Nakl. Akropolis1994, s. 53-54.
Mašek, Petr. Modrá krev : Minulost a přítomnost 445 šlechtických rodů v českých zemích. Praha : Mladá fronta, 2003, s. 93-96.
http://www.ptejteseknihovny.cz/list.php?all=1&year=2006&month=08&lib=HKG001
Na další adrese ve stati Osobnosti českého zemědělství je také pasáž o činnosti Harrachů:
http://www.ewa.cz/pages1/415.pdf
František Arnošt Harrach (1799-1884):
Kuthan, Jiří
Zámek v Hrádku u Nechanic a další stavby rodu Harrachů.
In: Kuthan, Jiří. Aristokratická sídla období romantismu a historismu. Praha : Akropolis, 2001, s. 18-26.
František Arnošt hrabě z Harrachu.
In: Světozor. Roč. 6 (1872), č. 19 (10.května), s. 217, 221-222.
Windisch-Graetz, Franz. Schloss Hrádek in Böhmen.
In: Wagner-Rieger, Renate, Krause Walter (Hrsg.). Historismus und Schlossbau. München,
1975, s. 143-153.
Nosek, Petr. Hrádek u Nechanic. [Libice n. Cidlinou] : Gloriet, [2003 ?] [16 ]s. - Průvodce.
Schmid, Ludvík. Statisticko-topografický popis velkostatku Jilemnice náležejícího J.Osv. hraběti z Harrachů. Praha : Nákl. České lesnické jednoty, 1879. - oddíl I.: Všeobecné poměry; Oddíl II : O vrchnostenských lesích a o spůsobu lesní správy, s. 93-175.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.01.2008 10:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu