František Antonín Špork (Sporck)
Text dotazu
Prosím o uvedení životopisného díla o F.A Spork, popř. jeho otce Jan Spork ev. díla o areálu Kuks a historie zámku Lysá nad Labem. Za odpověď předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den, v Online katalogu Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc a České národní bibliografii: http://sigma.nkp.cz/cze/cnb jsme dohledali několik knih, jejichž ústředním tématem by měl být hrabě Sporck a areál Kuks.
Pro ukázku vybíráme následující:
* BEZDĚK, František. František Antonín hrabě Sporck a jeho Řád svatého Huberta. Kuks : Řád svatého Huberta, 1998. ISBN 80-238-3664-1.
* HALÍK, Tomáš. Hrabě Antonín František Sporck : hospitál v Kuksu : 7 částí s obrazy. Dvůr Králové n.L. [nad Labem] : [T. Halík], 1908.
* HALÍK, Tomáš. Hrabě František Antonín Sporck a Kuks za jeho doby. Králové Dvůr nad Labem : Odbor Klubu čes. turistů, [1905]
* HILMERA, Jiří. Šporkovská residence v Kuksu. 1. vyd. Praha : Knihkup. KČT, 1948.
*  Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. 6., Východní Čechy . 1. vyd. Praha : Svoboda, 1989.
Další publikace můžete dohledat ve výše uvedených katalozích.
O zámku v Lysé nad Labem, jak se zdá, dosud samostatná publikace nevyšla.
Historii zámku přibližují některé publikace věnované českým hradům a zámkům
- například:
* SEDLÁČEK, August. Hrady, zámky a tvrze Království českého. Díl desátý, Boleslavsko. 3.vyd. v Argu 1. Praha : Argo, 1997. ISBN 80-85794-84-5.
* VLČEK, Pavel. Encyklopedie českých zámků. 1. vyd. Praha : Libri, 1994. ISBN 80-901579-2-0.
* DURDÍK, Tomáš. Ilustrovaná encyklopedie českých hradů. 2. vyd. Praha : Libri, 2000. ISBN 80-7277-003-9 (váz.)
Aj.
Dále by informace o zámku v Lysé mohly obsahovat knihy věnované Lysé nad
Labem:
* OTRUBA, František. Paměti města Lysé n.L. a vesnic okolních. 3. vyd. Lysá n.L. : nákladem Města Lysé nad Labem, 1997. ISBN 80-239-6175-6.
* VOJÁČEK, Josef Václav. Lysá nad Labem : grunty, domky a jejich majitelé. 2. vyd. Lysá nad Labem : Město Lysá nad Labem, 2003. ISBN 80-239-6178-0.
* Mladá Boleslav, Lysá nad Labem, Nové Benátky. Brno : Národohospodářská propagace Čech a Moravy, 1941.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2008 15:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu