Francouzský jazyk, 15. století, gramatika
Text dotazu
Dobrý den, prosím o pomoc! Potřebuji znát tituly knih (nebo jakékoli jiné zdroje), kde bych dohledala gramatiku francouzštiny 15. století. Jde mi o starý jazyk, nikoli literaturu nebo staré francouzské texty). Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, existuje řada knih věnovaných historické mluvnici a vývoji francouzštiny. Většinou ale nikoli v češtině, což vám snad vadit nebude. Některé údaje najdete na webu zde: http://theleme.enc.sorbonne.fr/document19.html .
V našich katalozích jsme našli pár titulů, které by byly v Národní knihovně k dispozici (http://sigma.nkp.cz/F/ - báze NKC).
Zkuste použít klíčová slova:
francouzština dějiny
francouzština vývoj
- a také francouzsky:
historie langue francaise
grammaire historique
apod.
Některé tituly:
*Histoire de la langue française des origines à nos jours. Tome 1, De l'époque latine à la renaissance / Ferdinand Brunot ; bibliographie établie pat Jean Natany ; préf. de la nouvelle éd. par Gerald Antoine. -- 2. tir.. -- Paris : Armand Colin, 1966. -- [B-H], 38, 586 s. ; 24 cm
*Historický vývoj francouzského jazyka : Určeno pro posl. filosof. fak. / Otto Ducháček. -- 2. vyd.. -- Praha : SPN, 1968. -- 189 s. ; 4°
*Nouvelle histoire de la langue française / collectif dirigé par Jacques Chaurand. -- Paris : Seuil, 1999. -- 808 s. : il., mapy ; 24 cm
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.11.2007 17:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu