Francouzská gastronomie
Text dotazu
Dobrý den, budu zpracovávat diplomovou práci na téma "Analýza francouzské gastronomie z hlediska jejího využití, produktů a konkurenceschopnosti." Chtěla jsem se zeptat jakou literaturu byste mi k tomu doporučili?
Odpověď
Dobrý den,
v Online katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) můžete nalézt několik knih o francouzské kuchyni:
* Gedda, Gui a Moine, Marie-Pierre. Provence: škola provensálské kuchyně: tajemství surovin a receptů jižní Francie. [Praha]: Slovart, ©2009. 352 s. ISBN 978-80-7391-315-1.
* Escoffier, Auguste. Moje francouzská kuchyně. Hodkovičky [Praha]: Pragma, ©2007. 936 s. ISBN 978-80-7205-240-0.
* DOMINÉ, André. Culinaria Francie. Praha: Slovart, 2008, 468 s. ISBN 978-80-7391-108-9.
* CLERMONT-TONNERRE, E. de. Almanach des bonnes choses de France. Paris: Crès, 1920.
aj.
a o obecných pravidlech pro podnikání a konkurenceschopnosti:
* INDROVÁ, Jarmila. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví: aktualizující téze a materiály. 1.vyd. Praha: VŠE, 1996, 106 s. ISBN 80-707-9739-8
* KLAPALOVÁ, Alena, ed. a TRUNEČKOVÁ, Petra, ed. Konkurenceschopnost v cestovním ruchu, gastronomii a hotelnictví: sborník příspěvků z páté mezinárodní konference: [3. května 2012. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2012. 271 s. ISBN 978-80-87300-19-0.
Francouzské kuchyni  a českému podnikatelskému prostředí se věnuje i několik vysokoškolských prací. Práce Vás mohou inspirovat použitou literaturou, pozor ovšem na plagiátorství.
* Francouzská gastronomie a její odraz v České republice - [PDF] - dostupná online
* Gumerova, Renata: Uplatnění francouzské gastronomie v České Republice (Vysoká škola hotelová v Praze,2011) - s ní spojené výsledky provedeného výzkumu:
http://www.vyplnto.cz/realizovane-pruzkumy/francouzska-kuchyne-na-ceske/
* Chvátalová, Kristýna:  Analýza nabídky a poptávky francouzské gastronomie v Praze (Vysoká škola ekonomická v Praze, 2012)
Využít byste též mohla:
* Vedral, Jiří. Francouzsko-český gastronomický slovník. 1. vyd. Praha: VJV, 2010. 16 s. ISBN 978-80-87345-37-5.
Předpokládáme však, že nejvíce literatury k tématu bude k dispozici ve francouzštině či angličtině. K dohledání vhodných zahraničních zdrojů může použít následující zdroje:
*WorldCat OCLC: www.worldcat.org
* Books: http://books.google.cz/
* katalogy Bibliothèque nationale de France: http://www.bnf.fr/fr/acc/x.accueil.html
Zahraniční články je možné dohledat prostřednictvím online licencovaných databází knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/) .
Dohledat další literaturu či ověřit fyzickou dostupnost konkrétní knihy či časopisu na území ČR můžete prostřednictvím Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/F/cze/skc , Souborného katalogu ČR - seriály ( http://aleph.nkp.cz/F/cze/skcp ) a Jednotné informační brány ( http://www.jib.cz ).
V případě, že Vámi požadovaný článek či publikace není dostupná na území ČR, je možné zažádat o mezinárodní výpůjčku prostřednictvím mezinárodní výpůjční služby (např. tato služba v NK ČR: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mmvsj.htm )
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2013 14:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu