Fr. Nepil: Noc a skála
Text dotazu
sháním scénář hry F.Nepil:Noc a skála. Můžete mi poradit? Děkuji
Odpověď
Dobrý den, hra od Františka Nepila Noc a skála je obsažena v publikaci: NEPIL, František. Apokryfy z éteru. Praha : Novinář, 1989. Str. 5-60. Scénář hry jsme bohužel nenalezli, hledali jsme např. i v databázích Divadelního ústavu (http://www.divadelni-ustav.cz/) nebo katalogu Knihovny DAMU (http://tinlib.amu.cz/cgi-bin/tinweb/damu/tw). Ve zmíněné publikaci Apokryfy z éteru je v předmluvě uvedeno, že Nepilův apokryf se nejprve vysílal v Československém rozhlase v roce 1978 (režisér Jiří Horčička), v jevištní podobě hru uvedla v roce 1989 Městská divadla pražská v Rokoku (režisér J.Fischer). Možná by Vám tedy v dalším pátrání mohly pomoci tyto dvě instituce - http://www.rozhlas.cz/archivy/portal/, http://www.mestskadivadlaprazska.cz/ .
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.10.2008 14:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu