Formální a neformální kanály vědecké komunikace
Text dotazu
Ráda bych se dozvěděla několik informací a také přesnou definici co jsou formální a neformální kanály vědecké komunikace. Dále se mi jedná o vysvětlení termínu Invisible college zjistili jsme, že tento termín označovat stav, kdy našim vědeckým pracovníkům byly zasílány odborné články od jejich zahraničních kolegů v době totality Rádi bychom ale věděli trochu více.
Odpověď
1. formální a neformální kanály vědecké komunikace
Jenotlivé součásti ("formální komunikace", "neformální komunikace") tohoto termínu řesí databáze TDKIV http://www.nkp.cz/o_knihovnach/Slovnik/index.htm Dále bych z naší databáze KKL http://knihovnam.nkp.cz/ doporučila k prostudování: "Jak psát a přednášet o vědě / Zdeněk Šesták. Praha : Academia, 1999".
2. vysvětlení termínu Invisible college Invisible college = neformální výměna poznatků mezi význačnými vědci Zdroj informace: "Anglicko-český slovník knihovnictví a informatiky / A. Merta, D. Mertová. Praha : LEDA, 1994." Touto problematikou se zabývá článek
Markéta Frýbová: Informační vstupy a výstupy pro vědu v časopisu "Informace" č. 2-3/1999 / Akademie věd ČR. Fulltext: http://www.lib.cas.cz/informace/informace_99-23.htm .
Veškeré výše uvedené informace jsou předloženy na základě fondu Knihovny knihovnické literatury NK.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.01.2008 14:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu