Fontenay ve Francii
Text dotazu
Prosím o pomoc při hledání literatury, z níž bych mohla zjistit podrobnější informace o klášteru Fontenay ve Francii. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
informace o klášteru Fontenay ve Francii byste měla nalézt mimo jiné v následující literatuře:
* HOFFMANN, Thomas R. Jak je poznáme? Umění románské. Vyd. 1. V Praze: Knižní klub, 2006. 128 s. ISBN 80-242-1742-2.
* TOMAN, Rolf, ed. Románské umění: architektura, sochařství, malířství. 1. vyd. [Praha]: Slovart, 2006. 480 s. ISBN 80-7209-765-2.
* TKÁČ, Vladimír. Francie: průvodce pokladnicemi UNESCO. 1. vyd. Opava: Grafis, 1999. 274 s., [30] s. barev. obr. příl. Průvodce pokladnicemi UNESCO. ISBN 80-238-4718-X.
* KOCH, Wilfried. Evropská architektura: encyklopedie evropské architektury od antiky po současnost. Vyd. 1. Praha: Ikar, 1998. 551 s. ISBN 80-7202-388-8.
* HANSER, David A. Architecture of France. Westport, Conn.: Greenwood Press, 2006, xxx, 333 p. ISBN 9780313319020. (e-kniha, dostupná v rámci  licencované databáze EBSCO: http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=nlebk&AN=300200&lang=cs&site=eds-live&authtype=shib&custid=s4986598 )
Půdorys kláštera je otištěn též  v: PIJOÁN, José, BORRÀS, María Lluïsa a HOBZEK, Josef. Dějiny umění. 4. 2. vyd. Praha: Odeon, 1982. 332 s.
Zahraniční publikace dostupné alespoň z části v plném textu na Google Books: http://books.google.com/?hl=cs  (monastery Fontenay)
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc  či  Jednotné informační brány: http://www.jib.cz .
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.11.2014 15:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu