fobie z koček
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit, zda byste mohli najít ve svých databázích nějakou literaturu, či publikované články v časopisech, klidně i cizojazyčné na téma fobie z koček, ve Vašich databázích?
Děkuji a přeji krásný den,
Odpověď
Dobrý den,
služba, o kterou nás žádáte spadá již mezi placené rešeršní služby, které je potřeba objednat přes speciální formulář. Více informací viz http://www.nkp.cz/sluzby/reserse. Za tyto služby se platí 80,- Kč za každou i pouze započatou půl hodinu práce rešeršéra.
Pro vyhledávání používáme pouze ty zdroje, které můžete využít i vy sama. Proto bychom Vám doporučili abyste si zkusila knihy vyhledat sama, protože vy víte nejlépe, co přesně Vás zajímá a můžete tak přijít na více klíčových slov. V jednotlivých zdrojích se vyhledává právě pomocí tzv. klíčových slov, tj. slov či slovních spojení, která se týkají tématu, který Vás zajímá. Ve Vašem případě tedy např. felinofobie, felinophobia, strach z koček, kočky, fobie, zvířata, apod. Tato klíčová slova můžete různě kombinovat, pokud zvolíte tzv. rozšířené vyhledávání. Vyhledávat pak můžete např. v Jednotné informační bráně www.jib.cz či v české národní bibliografii http://aleph.nkp.cz/cze/cnb, dále lze hledat v souborném katalogu České republiky Caslin (pro knihy) http://aleph.nkp.cz/cze/skc (pro periodika) http://aleph.nkp.cz/cze/skcp, kde uvidíte i v kterých všech knihovnách se dané knihy či periodika nacházejí. Pokud Vás zajímá pouze fond NK ČR můžete pro vyhledávání využít náš katalog http://aleph.nkp.cz/cze/nkc. Pokud by Vás zajímala i periodika, která se zde nachází doporučili bychom Vám bázi ANL http://aleph.nkp.cz/cze/anl. Ale pro Vaše téma bychom Vám doporučili vyhledávat především v licencovaných databázích, více viz. http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju. Zdá se totiž, že se těmito fobiemi příliš české literatury nezabývá a ani se zahraniční literaturou to není příliš slavné, ale je zde větší šance nějaké dokumenty vyhledat. Nám se podařilo najít v licencované databázi Ebsco toto (většinou se netýká přímo strachu/ fobie z koček ale obecně zvířat, přesto se domníváme, že byste zde mohla najít nějaké informace):
* MORRA, Linda. Facing One's Inner Felines. Canadian Literature. 2005, č. 183, s. 166-167.
* BAYLEY, Barrington J. Formic gender disorder. Nature. 2007, roč. 448, č. 7156, s. 968-968. DOI: 10.1038/448968a.
* ARMFIELD, Jason M. Understanding animal fears: a comparison of the cognitivevulnerability and harm-looming models. BMC Psychiatry. 2007, roč. 7, s. 68-79. DOI: 10.1186/1471-244X-7-68.
* ROSSO, Isabelle M., Nikos MAKRIS, Jennifer C. BRITTON, Lauren M. PRICE, Andrea L. GOLD, David ZAI, John BRUYERE, Thilo DECKERSBACH, William D.S. KILLGORE a Scott L. RAUCH. Anxiety sensitivity correlates with two indices of right anterior insula structure in specific animal phobia. Depression & Anxiety (1091-4269). 2010, roč. 27, č. 12, s. 1104-1110. DOI: 10.1002/da.20765.
* KRAFT, David. THE PLACE OF HYPNOSIS IN PSYCHIATRY PART 5: TREATMENT OF SPECIFIC PHOBIAS--ANIMAL AND SITUATIONAL SUBTYPES. Australian Journal of Clinical & Experimental Hypnosis. 2013, roč. 40, č. 2, s. 88-113.
A další.
Obecné knihy z fondu Národní knihovny:
* Waters, Richard. Fobie: odhalené a vysvětlené. Vyd.1. V Praze: Metafora, 2009. 128 s. ISBN 978-80-7359-196-0.
* Říhová, Marie. Fobie a neurózy. Regenerace, 2003, 11(5), s. 6-8. ISSN 1210-6631.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.01.2014 10:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu