finanční gramotnost
Text dotazu
Dobrý den, začínám psát bakalářskou práci na téma Finanční gramotnost a možnosti vzdělávání dospělých v ČR. V rámci této práce bych potřebovala doporučit vhodnou literaturu, ze které bych mohla čerpat.
Předem děkuji za případnou radu a pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
dokumentů, které se věnují finanční gramotnosti, je poměrně značné množství. Níže uvádíme příklad vybraných titulů z Online katalogu Národní knihovny ČR:
*     Příklady z finanční gramotnosti / Miloš Nový, Zuzana Radimská, Bohuslav Šimek. -- 1. vyd.. -- Plzeň : Statua Aura, 2014. -- 94 s. : il. ; 30 cm
*     Finanční gramotnost / Petra Navrátilová, Michal Jiříček, Jaroslav Zlámal. -- Vyd. 2.. -- Kralice na Hané : Computer Media, 2013. -- 2 sv. (88; 184 s.) : il. (některé barev.) ; 30 cm
*     Finanční gramotnost : workshop : 10. června 2013, Telč / [editorka sborníku Jana Hvozdenská]. -- 1. vyd.. -- [Brno] : Masarykova univerzita, 2013. -- 111 s. : il. (převážně barev.) ; 21 cm
*     Metodická doporučení pro výuku finanční gramotnosti / Alena Hesová. -- Vyd. 1.. -- Praha : Národní ústav pro vzdělávání, 2013. -- 26 s. ; 21 cm
*     Etika finanční gramotnosti / Aleš Lokaj. -- Vyd. 1.. -- Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2012. -- 60 s. : il. ; 30 cm
*     Finanční gramotnost : učebnice učitele / Petra Navrátilová. -- Vyd. 1.. -- Kralice na Hané : Computer Media, 2012. -- 120 s. : il. (některé barev.) ; 30 cm
*     Finanční gramotnost prakticky / [autoři František Šereda ... et al.]. -- 1. vyd.. -- Praha : Junák - svaz skautů a skautek ČR, Tiskové a distribuční centrum, 2012. -- 64 s. : barev. il. ; 21 cm
*     Finanční gramotnost v kostce, aneb, Co Vás neměl kdo naučit / Helena Kociánová. -- Olomouc : ANAG, 2012. -- 151 s. ; 17 cm
K dohledávání další vhodné literatury je možné použít následující zdroje:
* Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
* Výběrová článková databázi ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl
Pokud byste chtěl dané téma nahlédnout i ze zahraniční perspektivy, můžete použít celou řadu zahraničních zdrojů.  K dohledání vhodných článků a e-knih můžete užít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/), Souborné katalogy WorldCat: http://www.worldcat.org/, Europeana: http://www.europeana.eu/portal/ či obsáhlý katalog knihovny Library of Congress: http://www.loc.gov/index.html
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.11.2014 14:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu