fenomén absurdity
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi prosím pomoci s touto otázkou: Fenomén absurdity v české kultuře 60. let je typický pro jakou divadelní hru?
Odpověď
Dobry den, podle formulace Vasi otazky se domnivame, ze Vas dotaz souvisi se skolni ulohou. Jak je uvedeno v pravidlech sluzby Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu (pravidla jsou uvedena pod formularem pro zadani dotazu), otazky tohoto charakteru nezodpovidame, muzeme Vam pouze poskytnout informace o literature, v niz odpoved na Vas dotaz naleznete.
Zakladni predhled autoru (vcetne jednotlivych her), kteri se v ceskem prostredni v uvedenem obdobi venovali absurdnimu dramatu, najdete napr. ve stredoskolskych ucebnicich literatury:
* MARTINKOVA, Vera a kol. Literatura 4 : ceska a svetova literatura 1945-2005. Upravene a rozsirene vyd. Praha : Tripolia, 2005. s. 251. ISBN 80-86448-31-2.
* HASHEMI, Michaela. Literatura v souvislostech : nejen pro maturanty. Praha : Klett, 2007. s. 115. ISBN 80-86906-77-9.
Informace vztahujici se k tomuto tematu naleznete i na nasledujicich
strankach:
* http://www.divadlo.cz/art/clanek.asp?id=1422
* http://www.ceska-povalecna-literatura.odkaz.eu/
* http://absurdnidrama.wz.cz/.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.11.2009 18:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu