Félix Vobaron
Text dotazu
Dobrý den, hledám jakékoli informace, pramen, literaturu či články - Felix Vobaron. Byl hudebníkem i skladatelem. To je jediné co vím. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, ani my jsme bohužel o Félixi Vobaronovi nezjistili mnoho dalších informací, jen to, že byl autorem hudby pro dechové nástroje, skládal výukové etudy. V letech 1833-1836 byl prvním oficiálním profesorem ve výuce hry na trombon na pařížské konzervatoři.
Zdroje:
* Databáze národních autorit NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/aut
* http://digital.library.unt.edu/permalink/meta-dc-4780:1
V Národní knihovně máme k dispozici jeho dílo: Etudy pro pozoun [hudebnina].
Praha : Editio Bärenreiter Praha, 2001. 75 s. ISMN M-2601-0098-5. Záznam je možné nalézt v elektronickém katalogu NK ČR - bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc). Další díla od F. Vobarona jsou dostupná také v Knihovně Hudební fakulty AMU (http://tinlib.amu.cz/cgi-bin/tinweb/hamu/tw).
Záznamy tří článků jsme nalezli také v databázi RIPM - Retrospective Index to Music Periodicals (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#ripm), články posíláme v příloze.
Kusé informace je možné získat i z internetu:
http://www.trombone.org/trombone-l/archives/0103/010306_1971.txt
http://digital.library.unt.edu/permalink/meta-dc-6057:1
http://fr.wikipedia.org/wiki/Antoine_Dieppo
http://gazettedescuivres.free.fr/docs/dossier_trombone.pdf
Podrobnější informace by Vám mohlo poskytnout ještě Hudební oddělení NK ČR, stránka s kontakty http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_oh_stud1.htm.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 13:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu