F. Kupka
Text dotazu
Více o sourozencích Františka Kupky
Odpověď
Dobrý den,
malíř František Kupka se narodil v roce 1871 v Opočně jako první z pěti dětí. Když mu bylo o něco více než 1 rok, odstěhovala se rodina do Dobrušky pod Orlickými horami. Otec působil jako notářský úředník.
Pro získání informací o historii rodiny (sourozenců) Kupkových Vám doporučujeme obrátit se na knihovnu a regionální muzeum v Dobrušce, http://www.mestodobruska.cz/ a také pročíst monografie o Fr. Kupkovi, např.:
Vachtová Ludmila. František Kupka. Praha: Odeon, 1968 Michl, Karel. Fr. Kupka v Opočně a Dobrušce. Hradec Králové : Kruh, 1972
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2008 12:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu