F. Bernau: Der politische Bezirk Dauba - Dubá
Text dotazu
Rád bych znal historii oblasti okolo Dubé. Toto dílo \" Der politische Bezirk Dauba\" je jedním z hlavních pramenů i když je psáno německy a musel bych ho přeložit.
Odpověď
Dobrý den, kromě knih v němčině (berte v úvahu, že Dubá byla německým městem), najdete něco o Dubé v následujících knihách. Předem upozorňujeme na Kučova Města a městečka, kde má Dubá v příslušném díle rozsáhlé heslo:
Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku / Karel Kuča. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 1996- . -- sv. : il., plány, erby ; 28 cm
Dále knihy, které jsme zjistili:
NK ČR:
Dubá a okolí / [Marie Vojtíšková, Břetislav Vojtíšek, Markéta Myšková ; fotografie Ivan Tichý]. -- V Dubé : Městský úřad Dubá, 1993. -- 40 s. : barev. il. ; 21 cm
V této knize najdete souhrnné pojednání o historii Dubé a okolí.
Kinský, B., Dubské Švýcarsko, vl. nákladem, 1936
Máchův kraj : průvodce / panoramatické kresby Stanislav Vorel ; kresby a vazba Jiří Král ; mp. a pl. Ludvika Stehlíková. -- 1. vyd.. -- Praha : Olympia, 1985. -- 213 s. : obr., mp., pl. ; 17 cm + barev. mapa ; 41x44 cm
Máchův kraj / autor: kol., ved. František Patočka ; fot. [kol.]. -- 1. vyd.. -- Praha : STN, 1961. -- 191, [4] s. : [16] s. fot. příl., [1] barev. mp. ; 8°
Máchův kraj : (Dubské skály) : Oblastní turistický průvodce / [Autor:] František Patočka. -- 1. vyd.. -- Praha : STN, 1956. -- 61, [2] s. : [8] s. obr. příl. ; 8°
Severočeská vědecká knihovna v Ústí n. L.:
Dubá a dubská pahorkatina, Krajská komise cestovního ruchu, Ústí n. L., 1974
Makovec, Milan (ed.), Českolipsko a Máchův kraj, Děčín 2005
Možná by nebylo od věci obrátit se prostřednictvím služby Ptejte se knihovny také na Severočeskou vědeckou knihovnu v Ústí nad Labem (http://www.svkul.cz/, ptejteseknihovny@svkul.cz), možná tam by vám podali ještě doplnění z regionálních zdrojů.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.02.2008 10:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu