Existuje český text k písni De Camptown Races?
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o pomoc s pátráním po českém textu k písničce De Camptown Races (první sloka a refrén viz níže), známé i pod názvy Camptown Ladies nebo Gwine to Run All Night. Nepodařilo se mi nic najít, ale mám takovou utkvělou představu, že jsem tu píseň s českým textem už někde slyšela. Existuje? Předem děkuji za pomoc.
text:
Camptown ladies sing dis song, Doo-dah! doo-dah!
Camptown race-track five miles long, Oh, doo-dah day!
I come down dah wid my hat caved in, Doo-dah! doo-dah!
I go back home wid a pocket full of tin, Oh, doo-dah day!
Gwine to run all night!
Gwine to run all day!
I'll bet my money on de bob-tail nag,
Somebody bet on de bay.
Odpověď
Dobrý den,
domníváme se, že se jedná o píseň Camptownské dostihy, viz níže.
Tak zní píseň camptownských dam - dudá, dudá Trať dlouhá devět mil je tam - hó, dudá, dej Já přišel - širák zmačkanej - ó, dudá, dudá A zpátky domů - prachů habaděj - ó, dudá dej ...
https://www.karel-gott.cz/karel-gott-camptownske-dostihy/
Camptownské dostihy
http://zaclip.com/play-clip-karel-gott-a-inkognito-kvartet-camptownske-dostihy-zaYyKrsOMERTc.html    - zde lze přehrát
Zmínky v textu na internetu:
V Revui pro banjo zazněly v podání Karla Gotta a Milana Chladila ještě dvě Fosterovy trvalky: Camptownské dostihy (Camptown Races) a Já sním o Jeanii (Jeanie With The Light Brown Hair). Roku 1850 už Stephen psaním písní na zakázku nashromáždil tolik peněz, že se mohl s klidem vrátit ke své rodině do Allegheny a dovolit si sňatek s dcerou předního pittsburghského doktora Jane McDowellovou. Jeanie se světle hnědými vlasy byla napsána pro ni a stala se symbolem nejšťastnějšího období Fosterova života, během kterého se teď už známý a uznávaný skladatel mohl poprvé a naposledy podívat na jih Spojených států, o němž tak často básnil a kde kupodivu nikdy předtím nebyl.
https://www.magazinuni.cz/hudba/oh-susanna/
Další zmínky na internetu:
Tak zkuste Camptownské dostihy (nahrál Karel Gott, Bonton Music 1996, český text Josef Hiršal).
http://liberec.saldovo-divadlo.cz/inscenace/cinohra/Kralova%20rec/text/Seidler_Kralova%20rec_Sloupova-cj%207-12.pdf
Karel Gott  mp3 Camptownské dostihy (1:37) Karel Gott  youtube mp3
Original: Camptown Races
rok: 1963
hudba: Stephen Collins Foster
text: Josef Hiršal
orchestr, sbor: ČST
studio: ČST
http://karelgott.mzf.cz/alba/cd.php?lang=cs&men=cs&id=11&a=1048
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.05.2018 19:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu