-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o pomoc s dohledáním českých překladů básní Margaret Atwoodové ze sbírky Morning in the Burned House.
Momentálně mi kde o báseň "Cressida to Troilus: A Gift", konkrétně o úryvek viz níže, ale pokud byly do češtiny přeloženy i jiné básně z této sbírky, budu vděčná za odkaz.
CRESSIDA TO TROILUS: A GIFT
You forced me to give you poisonous gifts.
I can put this no other way.
Everything I gave was to get rid of you
as one gives to a beggar: There. Go away...
Předem děkuji
Dobrý den,
v katalozích českých knihoven jsme našli české překlady následujících děl Margaret Atwoodové. Jedná se převážně o románovou tvorbu autorky.
Zdá se, že překlad sbírky Morning in the Burned House mezi těmito díly není.
* Žena k nakousnutí (1998 v překladu Drahomíry Hlínkové)
* Z hlubin (1998 v překladu Zuzany Mayerové)
* Muzeum zkamenělin (2002 v překladu Viktora Janiše)
* Ublížení na těle (1989 v překladu Hany Žantovské)
* Loupení jehňátek (1995 v překladu Drahomíry Hlínkové)
* Slepý vrah (2001 v překladu Soni Nové a Ondřeje Podušky)
* Modrovousovo vejce (2002 v překladu Martiny Kotrbové)
* Hra na vraha (2004 v překladu Viktora Janiše a Miroslava Jindry)
* Pýthie (2004 v překladu Viktora Janiše)
* Přežívá nejsmutnější (2005 v překladu Jany Housarové)
* Dobré kosti (2005 v překladu Viktora Janiše a Miroslava Jindry)
* Stan (2006 v překladu Viktora Janiše a Miroslava Jindry)
* Penelopiáda (2007 v překladu Evy Klimentové)
* Příběh Služebnice (2008 v překladu Veroniky Láskové)
* Kus temnoty - Bouře trochu jinak (2017 v překladu Kateřiny Klabanové)
* Alias Grace (2018 v překladu Petra Pálenského)
Různé ukázky překladů poezie M. Atwoodové od Miroslava Jindry pro Festival spisovatelů v roce 2008 jsme nalezli pod odkazem zde: http://www.pwf.cz/archivy/autori/margaret-atwoodova/cz/.
Ani mezi těmito překlady jsme však neidentifikovali předklad básně Cressida to Troilus: A Gift.
Podle informací, které jsme nalezli sbírka Morning in the Burned House v českém překladu nebyla publikována.
Informace o vydaných dokumentech
--
Národní knihovna ČR
10.06.2019 15:19