Evropský pohled na Zikmunda Lucemburského
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi prosím doporučit nějaké knihy (ideálně v češtině, případně v angličtině), které napsali jiní než čeští autoři o Zikmundovi Lucemburském? Kromě historických prací by mě zajímala i nějaká zahraniční beletrie na toto téma.
Děkuji mnohokrát
Odpověď
Dobrý den,
níže uvedený seznam literatury je výběrový.
Další literaturu můžete nalézt v:
Online katalogu Národní knihovny ČR
https://aleph.nkp.cz/cze/nkc
Souborném katalogu ČR:
https://aleph.nkp.cz/cze/skc
Také můžete využít online katalog knihovny Univerzity Karlovy
https://cuni.primo.exlibrisgroup.com/discovery/search?vid=420CKIS_INST:UKAZ&lang=cs
Lze použít filtr na vybrání jazyků, případně zvolit, zda hledáte monografie, články či studie.
Zahraniční beletrii o Zikmundovi Lucemburském, jsme bohužel nenalezli.
Seznam literatury k tématu Zikmund Lucemburský evropským pohledem (výběrově) :
BAUM, Wilhelm, ed. Císař Zikmund: Kostnice, Hus a války proti Turkům.. Vyd. 1. Praha: Mladá fronta, 1996. 405 s. ISBN 80-204-0543-7.
ITSOU, Ekaterini, ed. et al. Emperor Sigismund and the Orthodox world. Wien: Verlag der Österreichischen Akademie der Wissenschaften, 2010. 158 s. Denkschriften / Österreichische Akademie der Wissenschaften, Philosophisch-historische Klasse; Bd. 410. Veröffentlichungen zur Byzanzforschung; Bd. 24. ISBN 978-3-7001-6685-6. Sborník studií v angličtině, maďarštině a němčině.
KITTS, Eustace JPope John the Twenty-third, and Master John Hus of Bohemia. London: Constable and Company ltd., 1910. xxxi, 446 s.
BARTL, JúliusPrvý cisár na uhorskom tróne: Slovensko v čase polstoročnej vlády uhorského, českého, lombardského a nemeckého kráľa a rímského císara Žigmunda Luxemburského, syna Karola IV. Vyd. 1. Bratislava: Literárne informačné centrum, [2001]. 375 s. Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov; 5. ISBN 80-88878-57-8.
DVOŘÁKOVÁ, Daniela. Rytier a jeho kráľ: Stibor zo Stiboríc a Žigmund Luxemburský: sonda do života stredovekého uhorského šľachtica s osobitným zreteľom na územie Slovenska. 1. vyd. Budmerice: Rak, 2003. 527s. ISBN 80-85501-25-2.
HOENSCH, Jörg K. Lucemburkové: pozdně středověká dynastie celoevropského významu 1308-1437. Překlad Markéta Maurová. 1. vyd. Praha: Argo, 2003. 304 s. Dějiny Evropy; sv. 5. ISBN 80-7203-518-5. 6.kapitola je věnována Zikmundovi Lucemburskému. Str. 192 – 248.
Hardy, Duncan. 9 The Emperorship of Sigismund of Luxemburg (1410-37): Charisma and Government in the Later Medieval Holy Roman Empire. Str. 288 – 321.
V:
Faces of charisma: image, text, object in Byzantium and the Medieval West [online]. Leiden: Brill, [2018], ©2018. Explorations in medieval culture; Volume 9 ISBN 978-90-04-36380-9.
Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=5557366. Pro registrované čtenáře Národní knihovny ČR.
Weis, Lawrence. Sigismund of Luxembourg: Holy Roman Emperor and King of Hungary, Germany, Italy, and Bohemia. Pro Kindle.
https://www.amazon.com/Sigismund-Luxembourg-Emperor-Hungary-Germany-ebook/dp/B00B3BBVJO
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.02.2022 21:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu