Evidence knih
Text dotazu
Dobrý den,
mohli byste mi prosím poradit, kde v publikacíh či směrnicích, normách,..., nelépe volně dostupně na webových stránkách, mohu najít praktický postup toho, jakým způsobem se evidují knihy, časopisy..., podle čeho a jak se jim přiřazuje ev. číslo, označení, atd.? Například pro evidenci knih ve firmě... Jestli je třeba vést nějaký deník, vytvořit směrnici, jednoduchou databázi nebo cokoliv jiného co s tím souvisí. Děkuji mnohokrát, budu vděčná za jakoukoliv informaci.
Odpověď
Dobré odpoledne, podívejte se prosím především na prováděcí vyhlášku č. 88/2002 Sb.
Ministerstva kultury ČR k provádění Knihovního zákona (Vyhláška Ministerstva kultury k provedení zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb), viz http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=03_Leg/01_LegPod/Zakon257Vyhl.htm .
Je zde uvedeno, jak vést evidence přírůstků knihovního fondu, evidence úbytků, vytvořit zápis o revizi knihovního fondu atd.
Samotný Knihovní zákon (zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb) viz http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=03_Leg/01_LegPod/01_index.htm.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.11.2007 16:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu