Erik H. Erikson, etika
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokud ještě tato služba funguje, ze které literatury bych měla čerpat informace, týkající se teorie E. Eriksona, zaměřené z pohledu etického.
Odpověď
Dobry den, pro vyhledani literatury bychom Vam doporucili vyuzit Elektronicky katalog NK CR - bazi NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), clankovou bibliografii ANL od roku 1991 (http://sigma.nkp.cz/cze/anl). Z baze NKC jsme vybrali clanek a nekolik kniznich publikaci, ktere se teoriim Erika H. Eriksona venuji:
* SMAHEL, Rudolf. Eriksonova koncepce epigeneze psychiky a etiky. In Etika a socialni prace. Olomouc : Univerzita Palackeho, 2002. s. 33-37
* MIKSIK, Oldrich. Pschologicke teorie osobnosti. Praha : Karolinum, 2007. 269 s. ISBN 978-80-246-1312-3.
* SHEEHY, Noel. Encyklopedie nejvyznamnejsich psychologu. Brno : Barrister & Principal, 2005. 238 s. ISBN 80-86598-82-9.
* RICAN, Pavel. Cesta zivotem : vyvojova psychologie. Preprac. vyd. Praha :Portal, 2004. 390 s. ISBN 80-7178-829-5.
* http://www.osu.cz/fpd/cdv/dokumenty/vyvojova_psychologie.pdf
* DRAPELA, Victor J. Prehled teorii osobnosti. 3. vyd. Praha : Portal, 2001. 175 s. ISBN 80-7178-606-3.
* Handbook of personality psychology. San Diego : Academic Press, c1997. 987 s. ISBN 0-12-134646-3.
* MADDI, Salvatore R. Personality theories : a comparative analysis. 6th ed. Pacific Grove : Brooks/Cole, 1996. 586 s. ISBN 0-534-20514-3 .
* FEIST, Jess. Theories of personality. Madison : Brown & Benchmark, c1994. 782 s. ISBN 0-697-27392-X.
* MICHELL, Stephen A.; BLACKOVA, Margaret J. Freud a po Freudovi : dejiny moderniho psychoanalytickeho mysleni. Praha :Triton, 1999. 312 s. ISBN 80-7254-029-7.
Ve fondu NK CR se nachazeji i Eriksonovy biografie, pro jejich vyhledani staci v bazi NKC do pole "Predmet (klicova slova)" staci zadat Erikson.
Dalsi informace byste mohla nalezt v clankovych licencovanych online databazich, ktere jsou z velke casti plnotextove. Prehled licencovanych online databazi naleznete na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3, k Vami uvedenemu tematu bychom Vam doporucili napr. databaze Ebsco, Web of Knowledge, clankove dataze OCLC FirstSearch. Registrovani uzivatele NK CR s platnym ctenarskym prukazem mohou vetsinu licencovanych online databazi vyuzivat i mimo budovu NK CR prostrednictvim tzv. vzdaleneho pristupu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=vzdal_pristup.htm).
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.01.2008 17:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu