Erhard Milch
Text dotazu
Vážení, v době II. svět. války měl existovat generál (nebo důstojník jiné hodnosti)Luftwaffe jménem MILCH křestní jméno bohužel nevím. Sdělte prosím zda je možné někde najít jestli ano, a jestli takovýto voják vůbec existoval. Měl prý být i na seznamu válečných zločinců. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
ve 2. světové válce skutečně bojoval muž jménem Erhard Milch. Byl jedním ze zakladatelů Luftwaffe, od roku 1940 měl hodnost Generalfeldmarschall. Po válce byl v Norimberku odsouzen na doživotí, roce 1951 byl propuštěn. Zemřel v roce 1972.
Ve fondu Národní knihovny je k dispozici jeho biografie s názvem Luftwaffe : vzestup a pád : život maršála Luftwaffe Erharda Milcha (Luftwaffe : vzestup a pád : život maršála Luftwaffe Erharda Milcha / David Irving ; [z angličtiny přeložil Ivo Pospíšil]. -- Vyd. 1.. -- Brno : Bonus A, 1995. -- 532 s., [16] s. il. a portrétů : il. ; 22 cm).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 10:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu