Eminescu
Text dotazu
Prosím o o info, kde mohu sehnat k zapůjčení knihy
od Mihaila Eminescu - slovenská vydání, Daleko od teba, Tiene na obraze času
i jiné, pokud došlo k vydání dalších knih?? Děkuji
Odpověď
Dobrý den, ve fondech českých knihoven se bohužel nachází pouze titul Tiene na obraze času (Bratislava: SVKL, 1956. 70 s.):
- Národní knihovna ČR - naskenované katalogy Katif (http://katif.nkp.cz) - v záložce Katalogy zvolte Generální katalog II, dále skříň Dobrowa-Engels F, zásuvku Em-Encyc a číslo záznamu 379 (signatura 54 E 16770). Publikaci je možné objednat k prezenčnímu studiu do studovny přes odkaz Objednat titul.
Pro učinění objedávky nepotřebujete být registrovanou čtenářkou NK ČR, pro vyzvednutí knihy ve studovně již ano. Pokud nevlastníte náš průkaz a měla byste případně o registraci v NK ČR zájem, více informací naleznete na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98 .
- Vědecká knihovna v Olomouci - báze GEK - knihy, mapy, noty.. (1801-1959),
http://aleph.vkol.cz/F/?func=scan-list&local_base=gek01
- Moravská zemská knihovna v Brně - Generální katalog jmenný - Univerzitní knihovna (1951-1994), http://katalog.mzk.cz/katalog/GKJUKZ2/
- Knihovna Národního muzea - Generální jmenný katalog - Část česká do r.
1981 (http://listky.nm.cz/catalogue/).
Pokud budete mít zájem i o další tituly, je možné je získat ze slovenských knihoven pomocí Mezinárodní meziknihovní výpůjční služby (MMVS). Pokud jste registrovanou čtenářkou NK ČR, postupujte prosím dle pokynů na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mmvsj.htm. V opačném případě za Vás požadavek MMVS musí uskutečnit knihovna, jejíž čtenářkou jste a kterou navštěvujete (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_ms_knihovny.htm).
Dostupnost knih ve Slovenských knihovnách si můžete sama ověřit na portálu Slovenská knižnica (https://www.kis3g.sk/), Súborný katalóg monografií je momentálně mimo provoz.
- Ďaleko od teba. Bratislava. Petrus, 1999. 97 s. ISBN 8088939011. - Slovenská národná knižnica v Martine (http://www.snk.sk/), Knižnica Štefana Homolu Báčsky Petrovec
- Výber z poézie. Bukurešť: Kriterion, 1994. 76 s. ISBN 9732603941. - Slovenská národná knižnica v Martine, Univerzitná knižnica v Bratislave (http://www.ulib.sk/, Menný katalóg kníh lístkový -
http://sos.ulib.sk/listok.php)
- Výber z poézie. V Ružomberku: Obroda, 1943. - Slovenská národná knižnica v Martine
- Krídla z vosku. Dunajská Lužná: MilaniuM, 2007. ISBN 978-80-89178-24-7. - Nenalezli jsme bohužel v žádné slovenské knihovně, jedná se o relativně "novou" publikaci, je možné, že knihovny ji do fondu teprve zpracovávají. Na webových stránkách Slovenské národné knižnice v Martine je uvedena mezi ohlášenými knihami z ledna 2008 (http://www.snk.sk/?knihy-16-31-januar-2008#K).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.09.2008 15:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu