Émile Zola: Nana
Text dotazu
Kdo napsal román Nana,co je to za literární útvar a jaký je obsah tohoto díla. Předem děkuji
Odpověď
Dobrý den, autorem románu Nana je francouzský spisovatel Émile Zola (1840 - 1902).
Literární formou - útvarem díla Nana je román. Obsah knihy Vám můžeme přiblížit pouze formou resumé, které je připojeno k záznamu o knize v katalogu Národní knihovny (NKC).
Resumé: "Slavný román o vzestupu i bídném skonu dívky z pařížského předměstí, která bezostyšným užíváním svého ženství měnila muže z nejvyšších společenských kruhů v trapně poslušné loutky a ničila je mravně, společensky i hmotně. Dílo, které poprvé vyšlo v roce 1680, je podnes průkazným a otřesným obrazem rozkladu měšťácké společnosti ve Francii na sklonku druhého císařství."
Román Nana u nás vyšel již v několika vydáních. I v Národní knihovně jsou některé výtisky absenčně půjčitelné.
( K dohledání v katalogu NKC:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc ). Můžete si tak utvořit vlastní úsudek o daném díle. Podrobnější obsah románu lze dohledat také na internetu.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.11.2007 17:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu