emigranti do Kanady
Text dotazu
Dobrý den,
je možné zjistit jména českých/československých emigrantů do Kanady,kteří se návratili do ČR? Existuje k tomuto tématu relevantní literatura?
Předem děkuji
Odpověď
Dobrý den,
IOM = Mezinárodní organizace pro migraci - http://www.iom.cz/o-nas - je mezivládní organizace, která vznikla v roce 1951. IOM se řídí principem, že humánní a řízená migrace přináší užitek jak migrantům, tak i společnosti.
Požadované údaje o emigrantech byste možná získala zde, anebo na Ministerstvu vnitra ČR, http://www.mvcr.cz/clanek/migrace-novy-clanek-890951.aspx?q=Y2hudW09MTE%3D, případně na Policii ČR, http://www.policie.cz/sluzba-cizinecke-policie.aspx.
Pokud jde o literaturu týkající se tohoto tématu, příklady záznamů jsme čerpali z báze NKC Národní knihovny , http://www.nkp.cz.
Č.záznamu: 001240488]
Češi v cizině - emigrace a návrat do vlasti / Jaroslav Vaculík. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita, 2002. -- 73 s. ; 21 cm
[Č.záznamu: 001178200]
Návraty české šlechty / Vladimír Votýpka. -- Vyd. 2.. -- Praha ; Litomyšl : Paseka, 2002. -- 423 s. : il., portréty, faksim. ; 22 cm¨¨
[Č.záznamu: 001859654]
Emigrace : sborník historických prací Centra pro československá exilová studia II / k vydání připravili Karel Konečný a Tomáš Motlíček. -- 1. vyd.. -- Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. -- 101 s. ; 21 cm
[Č.záznamu: 001033682]
Emigrace a exil jako způsob života : II. sympozium o českém vystěhovalectví, exulantství a vztazích zahraničních Čechů k domovu : konference zahraničních Čechů [Praha 2. října 2000] / Stanislav Brouček, Karel Hrubý, Antonín Měšťan, editoři. -- Vyd. 1.. -- V Praze : Karolinum ve spolupráci s Etnologickým ústavem AV ČR, 2001. -- 193 s. ; 25 cm
[Č.záznamu: 001283989]
Etapy českého vystěhovalectví / Stanislav Brouček. -- Praha : Etnologický ústav Akademie věd České republiky, 2003. -- 6 s. : mapy ; 3
Č.záznamu: 001253932]
It all started with Prince Rupert : the story of Czechs and Slovaks in Canada / Josef Čermák ; [edited by Irena Voštová]. -- 1st print.. -- Luhačovice : Atelier IM, 2003. -- 365 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., portréty ; 21 cm
Č.záznamu: 000738094]
The making of the mosaic : a history of Canadian immigration policy / Ninette Kelley and Michael Trebilcock. -- Toronto : University of Toronto Press, c1998. -- viii, 621 s. ; 24 cm
[Č.záznamu: 001415878]
Slovaks in Canada through their own eyes = Slováci v Kanade svojimi očami / Ondrej Miháľ. -- Toronto : Slovak Canadian Cultural and Heritage Centre, 2003. -- 280 s. : fot. ; 27 cm
[Č.záznamu: 001032805]
Historie emigrace z českých zemí : sborník referátů ze semináře, který se konal při příležitosti Setkání krajanů v Mladé Boleslavi 22.-25.6.2000 / [uspořádalo Okresní muzeum v Mladé Boleslavi]. -- 1. vyd.. -- Mladá Boleslav : Okresní muzeum, 2001. -- 176 s. : il. ; 21 cm
[Č.záznamu: 001198783]
Reemigranti a sociálně sdílené hodnoty : prolegomena k sociologickému studiu českých emigračních procesů 20. století se zvláštním zřetelem k západní reemigraci 90. let / Zdeněk R. Nešpor. -- 1. vyd.. -- Praha : Sociologický ústav Akademie věd České republiky, 2002. -- 95 s. ; 29 cm
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.02.2014 18:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu