Emancipace žen v Japonsku
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o doporučení knih, které by mi mohly pomoci s tvorbou mé diplomové práce. V práci se budu zabývat výzkumem, jaký vliv měla emancipace žen v Japonsku na proměnu tradiční japonské rodiny.
Ve své práci se budu muset odrazit od genderových teorií, avšak nedaří se mi najít mnoho kvalitních podkladů. Proto bych Vás ráda poprosila o doporučení knih a dalších zdrojů zabývajících se genderovými teoriemi, japonskými rodinami a emancipací japonských žen.
Předem Vám moc děkuji za Váš čas a jakoukoliv zpětnou vazbu.
Odpověď
Dobrý den,
titulů je celá řada. Jednak přikládáme výběr z portálu Theses. Cz a jednak i z našeho katalogu.
Theses.cz
- https://vskp.vse.cz/57326
- JURČOVÁ, Natália. Ženy na japonskej politickej scéne. Olomouc, 2020. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakult
Z našeho katalogu:
- SUZUKI, Michiko. Becoming modern women: love and female indentity in prewar Japanese literature and culture. Stanford: Stanford University Press, 2010. x, 233 s. ISBN 978-0-8047-6198-7.
- CORBETT, Rebecca. Cultivating femininity: women and tea culture in Edo and Meiji Japan. Honolulu: University of Hawaiʻi Press, [2018], ©2018. x, 189 stran, 2 nečíslované strany obrazových příloh. ISBN 978-0-8248-7207-6.
- IVRY, Tsipy. Embodying culture: pregnancy in Japan and Israel [online]. New Brunswick, N.J.: Rutgers University Press, ©2010. Studies in medical anthropology [cit. 2020-10-30]. Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=871479.
- CHALMERS, Sharon. Emerging lesbian voices from Japan [online]. London: RoutledgeCurzon, 2002 [cit. 2020-10-30]. Dostupné z: http://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=171834.
- DOWNER, Lesley. Gejša. Překlad Petra Andělová. 1. vyd. v českém jazyce. Praha: BB art, 2003. 356 s., [16] s. obr. příl. ISBN 80-7341-108-3.
- MURAYAMA, Mayumi, ed. Gender and development: the Japanese experience in comparative perspective. 1st pub. Basingstoke: Palgrave Macmillan, 2005. xx, 266 s. ISBN 1-4039-4944-1.
- GOLDSTEIN-GIDONI, Ofra. Housewives of Japan: an ethnography of real lives and consumerized domesticity. 1st pub. New York: Palgrave Macmillan, 2012. xxv, 273 s. ISBN 978-0-230-34031-2.
- WORLD TRADE PRESS. Japan [online]. Petaluma, Calif.: World Trade Press, ©1993-2010 [2010]. Society & culture [cit. 2020-10-30]. Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=535958.
- VOGEL, Suzanne Hall a VOGEL, Steven Kent. The Japanese family in transition: from the professional housewife ideal to the dilemmas of choice. Lanham: Rowman & Littlefield Publishers, Inc., [2013], ©2013. xi,187 stran. Asia/Pacific/Perspectives. ISBN 978-1-4422-2171-0.
- IWAO, Sumiko. The Japanese woman: traditional image and changing reality. 1st Harvard University Press pbk. ed. Cambridge, Mass.: Harvard University Press, 1994, ©1993. xii, 304 s. ISBN 0-674-47196-2.
- LIPPIT, Noriko Mizuta, ed. a SELDEN, Kyoko Iriye, ed. Japanese women writers: twentieth century short fiction. Armonk: Sharpe, ©1991. xxiv, 285 s. ISBN 0-87332-859-0
- ORTEGA, Sophie. Japonky nechodí na plastiku. Překlad Hana Jovanovičová. Vydání první. Praha: Euromedia, 2017. 221 stran. Esence. ISBN 978-80-7549-140-4.
- Modern girls on the go: gender, mobility, and labor in Japan [online]. Stanford, Calif.: Stanford University Press, ©2013 [cit. 2020-10-30]. Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=1155231.
- GULLIVER, Katrina. Modern women in China and Japan: gender, feminism and global modernity between the wars. London: I.B. Tauris, 2012. 189 s., [4] s. obr. příl. Library of China studies; 1. ISBN 978-1-84885-939-5.
- DUMAS, Raechel. The monstrous-feminine in contemporary Japanese popular culture. Cham: Palgrave Macmillan, [2018], ©2018. ix, 217 stran. East Asian popular culture. ISBN 978-3-319-92464-9.
- TACHIBANAKI, Toshiaki. The new paradox for Japanese women: greater choice, greater inequality. 1st English ed. Tokyo: International House of Japan, 2010. xix, 290 s. LTCB international library selection; no. 26. ISBN 978-4-924971-28-8.
- MARRAN, Christine L. Poison woman: figuring female transgression in modern Japanese culture [online]. Minneapolis: University of Minnesota Press, 2007 [cit. 2020-10-30]. Dostupné z: https://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=328376.
- TAKEDA, Hiroko. The political economy of reproduction in Japan: between nation-state and everyday life [online]. London: RoutledgeCurzon, 2005. Sheffield Centre for Japanese Studies/RoutledgeCurzon series [cit. 2020-10-30]. Dostupné z: http://ebookcentral.proquest.com/lib/natl-ebooks/detail.action?docID=200470.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2020 18:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu