Elektrické vedení
Text dotazu
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jak hluboko ve zdi je vedena elektroinstalace v rodinném bytě nebo domě.Platí nějaká pravidla? Děkuji
Odpověď
Děkujeme Vám za využití našich služeb a zasíláme odpověď na Váš dotaz. Požadované informace o elektrickém vedení můžete nalézt v těchto zdrojích:
Server tzb-info.cz, rubrika Elektrotechnika:
Vedení se zásadně ukládají skrytě. Pro ukládání vedení ve zdech bytů jsou určeny instalační zóny. Stanovení instalačních zón a požadavky na instalaci mimo ně jsou uvedeny v ČSN 33 2130, změna 2. Více naleznete na adrese http://elektro.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=2449&h=294&pl=42
Katalog norem ČSN ve fondu Státní technické knihovny http://as.stk.cz:7777/stm/el_cas.normy_package.normy :
1. ČSN 33 2130, třídící znak 332130, Elektrotechnické předpisy. Vnitřní elektrické rozvody, účinná od 01.leden 1985
2. ČSN 33 2000-5-52, třídící znak 332000, Elektrotechnické předpisy - Elektrická zařízení - Část 5: Výběr a stavba elektrických zařízení - Kapitola 52: Výběr soustav a stavba vedení, účinná od 01.duben 1998
Tyto normy se nachází ve fondu STK a je možno je zapůjčit pouze prezenčně ve studovně Referenčního střediska, kopii části nebo celé normy lze pořídit za ceny stanovené ČNI (viz Ceník STK http://www.stk.cz/cs/sluzby/knihovni-rad/cenik-stk/).
Pro zíkání dalších informací můžete nahlédnout také do níže uvedených publikací. Pod jednotlivými dokumenty je vždy uvedeno, ve které knihovně si můžete publikaci půjčit. K nalezení záznamů jsme použili souborný katalog ČR www.caslin.cz. Pokud pro Vás není ani jedna z níže uvedených knihoven dostupná, obraťte se na svou nejbližší knihovnu, která Vám zprostředkuje zapůjčení titulu přes meziknihovní výpůjční službu.
1. Elektrické instalace v bytové a občanské výstavbě / Karel Dvořáček. -- 4., dopl. vyd.. -- Praha : IN-EL, 2004. -- 189 s. : il., formuláře ; 23 cm
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA013 [STK Praha]
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1138.656
KLG001 [Středočeská vědecká knihovna Kladno] -- sign. J 220370
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-153.505
OSA001 [Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava] -- sign. G 285.739
OSD002 [VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih.] -- sign. 247346
2. Elektrické instalace v bytové a občanské výstavbě II / Karel Dvořáček. -- Vyd. 1.. -- Praha : IN-EL, 1998. -- 157 s. : il., plány, tiskopisy ; 23 cm
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA013 [STK Praha] -- sign. A 35680
ABD017 [StavF ČVUT - Ústřední knihovna Praha]
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1052.192, TK-0264.967
HKA001 [Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové] -- sign. 743 627
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-106.130
OSA001 [Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava] -- sign. G 250.878
3. Elektroinstalace : plánování a realizace : krok za krokem od A do Z--. -- České vyd. 1.. -- Praha : Vašut, 2005. -- 96 s. : barev. il. ; 23 cm
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA013 [STK Praha] -- sign. A 41812
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1152.983
BOG001 [Městská knihovna Brno] -- sign. N43654
BRG502 [Městská knihovna Vrbno pod Pradědem]
BRG506 [Městská knihovna a inf.centrum Moravský Beroun]
CBA001 [Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice]
JHG001 [Městská knihovna Jindřichův Hradec]
KLG001 [Středočeská vědecká knihovna Kladno] -- sign. J 224858
KVG001 [Krajská knihovna Karlovy Vary]
LNG501 [Městská knihovna Žatec]
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-162.581
OPG001 [Knihovna P. Bezruče Opava]
OSA001 [Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava] -- sign. G 290.800
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 31B12694
PVG001 [Městská knihovna Prostějov]
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. N176507
VYG001 [Knihovna Karla Dvořáčka Vyškov]
4. Elektroinstalace doma a na chatě / Karel Štech. -- 2., rozš. vyd.. -- Praha : Grada, 2000. -- 157 s. : il. ; 21 cm
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA013 [STK Praha] -- sign. A 40925
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1076.301
CBA001 [Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice]
HKA001 [Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové] -- sign. 747 372kKOG001 [Městská knihovna Kolín]
LIA001 [Krajská vědecká knihovna Liberec] -- sign. A 159901
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-114.233
OSA001 [Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava] -- sign. G 259.753
OSD002 [VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih.] -- sign. 267900
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. N143136
UOG001 [Městská knihovna Ústí nad Orlicí]
5. Elektroinstalace krok za krokem / Josef Kunc. -- 1. vyd.. -- Praha : Grada, 2003. -- 132 s. : il. ; 21 cm
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA013 [STK Praha] -- sign. A 39193
ABE311 [Národní technické muzeum Praha] -- sign. A51429
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1124.608
CBA001 [Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice]
HKA001 [Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové] -- sign. 757 591
JCG001 [Městská knihovna Jičín]
KLG001 [Středočeská vědecká knihovna Kladno] -- sign. J 208642
LIA001 [Krajská vědecká knihovna Liberec] -- sign. A 173006
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-144.912
OSA001 [Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava] -- sign. G 280.811
OSD002 [VŠB - TU Ostrava - Ústřední knih.] -- sign. 258089
PND003 [ZČU - Knihovna Bory Plzeň] -- sign. BORKNM3411
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. N165719
6. Správná a bezpečná elektroinstalace / Karel Dvořáček. -- 3., aktualiz. vyd.. -- Brno : ERA, 2004. -- viii, 135 s. : il. (některé barev.) ; 22 cm
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
ABA013 [STK Praha] -- sign. A 41604
ABD017 [StavF ČVUT - Ústřední knihovna Praha]
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-1143.173
CLG001 [Městská knihovna Česká Lípa]
HKA001 [Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové] -- sign. 762 650
LIA001 [Krajská vědecká knihovna Liberec] -- sign. A 181883
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-159.344
OSA001 [Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava] -- sign. G 287.249
PNA001 [Studijní a vědecká knihovna Plzeň] -- sign. 31B10586
ZNG001 [Městská knihovna Znojmo] -- sign. 621.3
Dotaz můžete položit kvalifikovanému odborníkovi v diskuzi portálu Elektrika.cz na http://diskuse.elektrika.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.12.2008 12:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu