Ekonomická výkonnost automobilového průmyslu
Text dotazu
Dobrý den, zpracovávám diplomovou práci na téma Analýza ekonomické výkonnosti automobilového průmyslu, vycházet budu z údajů podnikového účetnictví. Rovněž se zaměřím na regionální rozdíly v zastoupení automobilového průmyslu v krajích ČR. Nemohu najít žádnou vhodnou literaturu k tomuto tématu. Prosím o pomoc při vyhledání. Klíčová slova: automobilový průmysl, ekonomická výkonnost, finanční analýza, výkonnost firmy, hospodaření automobilového průmyslu, tržní hodnota firmy.
Děkuji.
Odpověď
Ekonomická výkonnost automobilového průmysluDobrý den,
dokumenty, které budete potřebovat ke své práci, je možné dohledat prostřednictvím oborových katalogů vysokých škol. Mohl by Vás zajímat např. katalog knihoven Vysoké školy ekonomické v Praze (http://library.vse.cz/), katalog Knihovny CERGE-EI (http://www.cerge-ei.cz/library) a jejich společný projekt Econlib (http://www.econlib.cz/). Dále lze hledat např. přes Katalogy a databáze Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz) a Jednotnou informační bránu (http://www.jib.cz).
Vhodným zdrojem také mohou být akademické práce, které vždy obsahují bibliografii. Jsou k nahlédnutí v příslušných univerzitních knihovnách. V případě novějších prací umožňují některé školy (VŠE, MU, UTB) jejich plnotextové zobrazení prostřednictvím školního informačního systému. Příkladem:
- ŠILHAVÍK, Lubomír. Analýza automobilového průmyslu v ČR. Praha, 2001. Diplomová práce. Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská fakulta. Vedoucí práce Anna Kadeřábková.
- STRNAD, Jiří. Automobilový průmysl. Praha, 2006. Dostupné z: https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CFAQFjAB&url=https%3A%2F%2Fisis.vse.cz%2Fzp%2Fportal_zp.pl%3Fprehled%3Dvyhledavani%3Bpodrobnosti%3D60215%3Bdownload_prace%3D1&ei=6UvgT4vsKIOg-wbInemxDQ&usg=AFQjCNEcWW-owm8xDi9t4dduauqKGc1lSQ. Diplomová práce. Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská fakulta. Vedoucí práce Jiří Dvořáček.
- RUCKÁ, Gabriela. Hodnocení ekonomické výkonnosti podniku prostřednictvím moderních metod finanční analýzy. Brno, 2006. Dostupné z: <http://is.muni.cz/th/62679/esf_m/>. Diplomová práce. Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta. Vedoucí práce Martin Krištof.
- RAJTR, Vojtěch. Analýza územního rozložení automobilového průmyslu v České republice. Praha, 2011. Dostupné z: https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CFAQFjAA&url=https%3A%2F%2Fisis.vse.cz%2Fzp%2Fportal_zp.pl%3Fprehled%3Dvyhledavani%3Bpodrobnosti%3D43731%3Bdownload_prace%3D1&ei=oVHgT5eRNoef-Qap2q2NDQ&usg=AFQjCNGuLauY2xizR6rTQNpFSSM2U_o0Hg. Bakalářská práce. Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská fakulta. Vedoucí práce Milan Damborský.
Dalším možným zdrojem jsou oborové časopisy (http://nf.vse.cz/veda-a-vyzkum/publikacni-a-edicni-cinnost/impaktovane-casopisy-ekonomi/). Využít můžete i licencované zdroje, které zpřístupňuje NK registrovaným uživatelům (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3). Pro přístup k licencovaným online databázím se také můžete obrátit na knihovnu vysoké školy, kterou studujete.
Zajímat by Vás také mohly webové stránky Sdružení automobilového průmyslu (http://www.autosap.cz/), Českého statistického úřadu (http://www.czso.cz/), Ministerstva dopravy (http://www.mdcr.cz/) a CzechInvestu (http://www.czechinvest.org/automobilovy-prumysl).
Budete-li mít zájem o soupis literatury na dané téma, Národní knihovna poskytuje i rešeršní služby. Více informací: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_reserse.htm.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.12.2012 11:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu