Edward Raczynski
Text dotazu
Dobrý den,
píši diplomovou práci na téma česko-polské knihovnictví. Nikde nemohu najít biografii knížete Edwarda Raczynskeho, zakladatele knihovny v Poznani. (našla jsem něco jen stránkách Library Raczynski in Poznan). Údaje ve Wikipedii považuji za nerelevantní
Můžete mi prosím poradit?
Děkuji moc
Odpověď
Dobrý den,
ve fondech českých knihoven se, dle našich zdrojů, nachází dvě publikace o knížeti Edwardu Raczyńském:
Labuda, A. S. – Mencfel, M. – Suchocki, W. (eds.): Edward i Atanazy Raczyńscy : dzieła, osobowości, wybory, epoka = Edward und Atanazy Raczyński : Werke, Persönlichkeiten, Bekenntnisse, Epoche. Poznań : Muzeum Narodowe, 2010 (tato publikace se nachází ve fondu knihovny Národní galerie - http://www.ngprague.cz/cz/knihovna-1)
Slowiński, L.: Edward Raczyński 1786-1845. Poznań : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1983 (ve fondu Slovanské knihovny - http://www.nkp.cz/o-knihovne/zakladni-informace/zakladni-dokumenty/vizitky/odbor-sk).
Dále jsme ještě v katalogu polské Biblioteky Narodowé našli následující publikace:
Bederska, E.: Edward hr. Raczyński i Biblioteka Raczyńskich. Poznań : Towarzystwo Miłośników Miasta Poznania, 1924.
Molik, W.: Edward Raczyński 1786-1845. Poznań : Wydawnictwo Wojewódzkiej Biblioteki Publicznej w Poznaniu, 1999.
Kosmanowa, B.: Edward Raczyński - człowiek i dzieło. Bydgoszcz : Wydawnictwo Uczelniane WSP, 1997.
Kosman, M.: Swojemu miastu : działalność Edwarda Raczyńskiego w Poznaniu w latach 1829-1845. Poznań : Miejska Biblioteka Publiczna im. E. Raczyńskiego w Poznaniu : Wielkopolskie Towarzystwo Przyjaciól Ksiazki, 1979.
Mika, A.: Śladami Edwarda hr. Raczyńskiego. Poznań : Kwartet, 2005.
Dle našich informací knihovny na území ČR nemají ve svých fondech žádnou z těchto knih, existuje ale možnost si je objednat pomocí mezinárodní meziknihovní výpůjční služby (jedná se o službu placenou, pro více informací viz: http://wwwnew.nkp.cz/sluzby/mmvs).
Prověřené zdroje:
Katalog Glówny Biblioteki Narodowej - http://alpha.bn.org.pl/
Souborný katalog České republiky CASLIN – http://aleph.nkp.cz/cze/skc
Jednotná informační brana – http://www.jib.cz
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2014 18:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu