E. E. Kisch
Text dotazu
Dobrý den. Prosím, z jaké knihy Egona Ervína Kische je známé rčení"hlavní město Solnohrad je Solnohrad a hlavní město paní Poprové je paní Poprová! Nějak se mi to na internetu nepodařilo najít. Předem Vám děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, známá slova E.E.Kische "Hlavní město Solnohrad je Solnohrad... (...) paní Popperová je hlavní město paní Popperové" pocházejí z povídky Solnohrad je hlavní město. Povídku naleznete v knihách o E.E.Kischovi a humoru:
*  KISCH, Egon Erwin. Smějeme se s Kischem. 1. vyd. v tomto uspoř. Praha : Lidové nakladatelství, 1973.
*  KISCH, Egon Erwin. Egon Ervín Kisch se směje. 2. vyd. Praha : NPL, 1964 (1.vyd. v roce 1962).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2008 16:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu