-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
Rád bych poprosil o pomoc s dohledáním zdrojů v oblasti dronů. Jedná se mi hlavně o jejich popisy, využití a druhy. Pokud by to bylo možné, rád bych spíše dostupné zdroje.
Děkuji
Dobrý den,
pokud dostupnými zdroji myslíte zdroje volně dostupné na internetu, mohly by Vám pro získání podrobnějších informací pomoci níže uvedené články, vysokoškolské práce nebo internetové odkazy:
* HASSANALIAN, Mostafa a ABDELKEFI, Abdessattar. Classifications, applications, and design challenges of drones: A review. Progress in Aerospace Sciences. 2017, 91: 99-131. Dostupné také z: https://www.researchgate.net/profile/Piotr-Kardasz/publication/305273853_Drones_and_Possibilities_of_Their_Using/links/57ddadac08ae4e6f1849aac7/Drones-and-Possibilities-of-Their-Using.pdf.
* MITKA, Eleftheria; MOUROUTSOS, Spiridon G. Classification of drones. American Journal of Engineering Research, 2017, 6.7: 36-41. Dostupné také z: https://www.researchgate.net/profile/Eleftheria-Mitka/publication/318224698_Classification_of_Drones/links/59a81180458515b33b5a43ae/Classification-of-Drones.pdf.
* BANU, Tiberiu Paul, BORLEA, Gheorghe Florian a BANU, Constantin. The use of drones in forestry. Journal of Environmental Science and Engineering B. 2016, 5.11: 557-562. Dostupné také z: http://www.davidpublisher.com/Public/uploads/Contribute/58b6390053197.pdf.
* BALASINGAM, Manohari. Drones in medicine—the rise of the machines. International journal of clinical practice. 2017, 71.9: e12989. Dostupné také z: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/ijcp.12989.
* VEROUSTRAETE, Frank. The rise of the drones in agriculture. EC agriculture. 2015, 2.2: 325-327. Dostupné také z: https://www.researchgate.net/profile/Frank-Veroustraete/publication/282093589_The_Rise_of_the_Drones_in_Agriculture/links/5d49be4092851cd046a6aaae/The-Rise-of-the-Drones-in-Agriculture.pdf
* KOTEK, Lukáš. Možnosti využití bezpilotních letadel Policií České republiky. Zlín, 2016. Bakalářská práce. Univerzita Tomáše Bati. Fakulta aplikované informatiky. Dostupné také z: https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/38897/kotek_2016_dp.pdf?sequence=1.
* VALOUCHOVÁ, Jana. Užití bezpilotních prostředků v oblasti získávání dat při zásahu složkami integrovaného záchranného systému. Praha, 2021. Bakalářská práce. AMBIS vysoká škola, a.s. Katedra bezpečnosti a práva. Dostupné také z: https://is.ambis.cz/th/m68lk/Bakalarska_prace_-_Valouchova_Jana.pdf.
* https://cs.wikipedia.org/wiki/Bezpilotn%C3%AD_letadlo
* https://www.droni.cz/co-je-to-dron/
* https://www.rcprofi.cz/poradna/co-je-dron.html
* http://www.droneweb.cz/co-je-dron
* https://www.itbiz.cz/clanky/drony-v-civilnich-sluzbach
* https://www.army.cz/scripts/detail.php?id=1389
* https://www.army.cz/scripts/detail.php?id=750
* https://en.wikipedia.org/wiki/Unmanned_aerial_vehicle
Další informace je pak možné najít v tištěných publikacích, např.:
* NOVÁK, Jan A. Drony: kompletní průvodce včetně přehledu nové legislativy. První vydání. Praha: Grada Publishing, 2021. 302 stran. ISBN 978-80-271-0775-9. Obsah: https://www.obalkyknih.cz/file/toc/590369/pdf. Částečně volně dostupné na Google Knihy: https://books.google.cz/books?id=m8QwEAAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=cs&source=gbs_ViewAPI&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
* JURAČKA, Petr Jan a kol. Drony - fotografování z ptačí perspektivy: co všechno potřebujete vědět o dronech a jejich využití pro leteckou fotografii a video. První vydání. Praha: Grada, 2017. 103 stran. ISBN 978-80-247-5787-2. Obsah: https://www.obalkyknih.cz/file/toc/271127/pdf.
* KARAS, Jakub a TICHÝ, Tomáš. Drony. 1. vydání. Brno: Computer Press, 2016. 264 stran. ISBN 978-80-251-4680-4. Obsah: https://www.obalkyknih.cz/file/toc/202281/pdf.
* JUNIPER, Adam. The complete guide to drones: choose + build + photograph + race. 2nd edition, extended and fully updated. London: Ilex, [2018], ©2018. 160 stran. ISBN 978-1-78157-538-3. Obsah: https://www.obalkyknih.cz/file/toc/552389/pdf.
* LAFAY, Mark. Drones for dummies. Hoboken: John Wiley & Sons, [2015]. 272 stran : ilustrace ; 24 cm. ISBN 978-1-119-04978-4. Obsah: https://www.obalkyknih.cz/file/toc/191640/pdf. Částečně volně dostupné v rámci Google Knihy: https://books.google.cz/books?id=ylbKCQAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=cs&source=gbs_ViewAPI&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
Informace o vydaných dokumentech
Praha
Národní knihovna ČR
07.02.2022 08:00