Dřevěný most v Nymburku
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych věděla jak byl dlouhý a široký dřevěný most v Nymburce z roku 1910. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
přijmete prosím naši omluvu za pozdější odpověď na Váš dotaz položený prostřednictvím služby Ptejte se knihovny.
Prošli jsme několik publikací, ale bohužel v žádné z nich jsme požadované údaje na délku a šířku dřevěného mostu v Nymburku nenašli (viz přehled titulů níže).
Jediné informace jsme našli při hledání volně na internetu, ale dané stránky, které by měly hledané informace obsahovat, nebyly bohužel funkční.
Uvádíme Vám tedy alespoň stručné zobrazení popisu daných stránek:
* http://www.mesto-nymburk.cz/www/index.php?sekce=4&zobraz=pamatky&detail=33 - " Vítáme Vás na oficiálních webových stránkách města Nymburk. ... Již od dob založení královského města spojoval oba břehy dřevěný most, mnohokrát však ... Dle popisu z roku 1910 byl starý most 170 m dlouhý, 5,40 m široký, navíc opatřen ..."
* http://www.urad.meu-nbk.cz/infocentrum/index.php?stranka=pamatky&detail=33 - Vítejte v Nymburce, městě památek, kultury, zeleně a sportu ... Dle popisu z roku 1910 byl starý most 170 m dlouhý, 5,40 m široký, navíc opatřen ledolamy a ...
Pro detailnější informace, případě potvrzení uvedeného popisu, Vám doporučujeme kontaktovat přímo město Nymburk, které by jistě mělo mít díky archivním dokumentům tyto údaje k dispozici. Kontaktní informace naleznete na oficiálních stránkách města http://www.mesto-nymburk.cz/www/.
Dále Vám uvádíme publikace, které jsme k dotazu prošli:
* Mošna, Václav. Krásné mosty České republiky. 1. české vyd. Praha: Slovart, C2012. 239 s. ISBN 978-80-7391-617-6.
* Najbrt, František. Jak šla léta nymburským regionem, aneb, O čem psal dobový tisk 1880-1918. Nymburk: Vega-L, 2002. 78 s. ISBN 80-903163-5-2.
* Kulhánek, František. Dějiny královského města Nymburka. Nymburk: Obec král. města, 1911, [na ob. 1912]. 492 s.
* Plavec, Michal. Kapitoly z dějin královského města Nymburka: od dob nejstarších do roku 2009. 1. vyd. Cheb: Svět křídel, 2010. 439 s. ISBN 978-80-86808-75-8. - tuto knihu Vám doporučujeme v případě zájmu projít, obsahuje také informace o stavbě nového mostu. Ačkoli jsme zde údaje o starém mostě nenašli, není bohužel v časových možnostech služby PSK knihy podrobněji číst - mohla byste  v ní tedy najít zajímavé informace k vašemu tématu.
* Středočeský kraj: města a obce Středočeského kraje: tradice, historie, památky, turistika, současnost. Rožnov pod Radhoštěm: Proxima Bohemia, [2011?]. 694 s. ISBN 978-80-904275-6-3.
Doufáme, že Vám alespoň stručné informace o dřevěném mostě v Nymburku pomohly a uvedené odkazy Vám pomohou v případném dalším pátrání.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2013 10:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu