Dr.Friedrich Schoedler: Buch der Natur
Text dotazu
Hezký den. Prosím o informaci o knižce ,Buch der Natur, napsana Dr.Friedrichem Schoedlerem a vlastnoručně podepsán z roku 1872.
Odpověď
Dobrý den,
z Vašeho dotazu není jasné o jaké informace žádáte:
Národní knihovna má vydání z r. 1871-1872 v jediném exempláři (sign.: 15 E 135 Bd. l, 2). Podepsáno autorem není! V obou svazcích je autorova předmluva : ke staršímu, tj. dvanáctému a nová k osmnáctému (rozšířenému).
Uvádím plný záznam knihy:
Schoedler, Friedrich. Das Buch der Natur, die Lehren der Physik, Astronomie, Chemie, Mineralogie, Geologie, Botanik, Physiologie und Zoologie umfassend : Allen Freunden der Naturwissenschaft, insbessondere der Gymnasien, Realschullen und höheren Bürgerschulen gewidmet von Dr. Friedrich Schoedler, Director der Grossherzoglich Hessischen Realschule in Mainz. Achtzente, vermehrte und verbesserte Auflage. In zwei Theilen. Braunschweig : Druck und Verlag von Friedrich Vieweg und Sohn, 1871-1872.
Theil 1: Physik, Astronomie und Chemie. Mit 407 in den Text eingedruckten Holzstichen, einer Spectraltafel in Farbendruck, Sternkarten und einer Mondkarte. 1871. 524 s.
Theil 2: Mineralogie, Geognosie, Geologie, Botanik, Physiologie und Zoologie. Mit zahlreichen in den Text eingedruckten Holzstichen, Sternkarten, Mondkarte und einer geognostischen Tafel in Farbendruck. 1872. 613 s.
Jde o prezenční exemplář, který se půjčuje jen do studovny.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.12.2007 14:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu