dotaz-výzkumné zprávy
Text dotazu
Dobrý den,
mám dotaz ohledně výzkumných zpráv. Píši bakalářskou práci na téma
společenské souvislosti strachu. Potřebovala bych výzkumné zpávy na toto
téma a jím podobé, které obsahuje má práce. Raklama, manipulace,ovlivňování
strachem, globalizace, moderní společnost.
Odpověď
Dobrý den,
výzkumné zprávy, které by se týkaly Vámi uvedeného tématu, jsme v elektronickém katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) ani v Souborném katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc) bohužel nenalezli. Žádné záznamy prací či studií z výzkumů nenabízí ani článková databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ).
V katalogu Národní knihovny jsme vyhledali pouze několik studií, které by pro Vás možná mohly být užitečné:
* BAUMAN, Zygmunt. Liquid fear. Cambridge: Polity Press, 2006. 188 s.; 24 cm. ISBN 0-7456-3680-2 (brož.). ISBN 0-7456-3679-9 (váz.).
* strach * úzkost * globalizace -- sociální aspekty * postmoderní společnost
* studie
* BRENNAN, Teresa. Globalization and its terrors: daily life in the West. London: Routledge, 2003. xxi, 242 s.; 24 cm. ISBN 0-415-28523-2.
* globalizace -- environmentální aspekty * globalizace -- sociální aspekty * globalizace -- zdravotní aspekty
* globalizace -- ekonomické aspekty * studie Více informací:
http://books.google.com/books?id=z2CdvAYSOrkC&hl=cs&source=gbs_ViewAPI
* BINKA, Bohuslav. Média a realita, média a manipulace. [Brno] : Masarykova univerzita, 2006. -- 32 s. ; 21 cm. ISBN 80-210-4199-4 (brož.).
* masmédia * manipulace (psychologie) * studie
* PRATKANIS, Anthony R.; ARONSON, Elliot. Age of propaganda: the everyday use and abuse of persuasion. New York: W.H. Freeman, 2002. xv, 416 s. : il. ; 24 cm. ISBN 0-8050-7403-1.
* televizní vysílání * masmédia * propaganda * persuaze * manipulace
(psychologie) * veřejné mínění * reklama a propagace * studie
Pokud hledáte výlučně informace z výzkumu, zřejmě nejlépe by Vám mohla poradit Knihovna Sociologického ústavu AV ČR (http://www.soc.cas.cz/departments/cz/18/55/Knihovna.html) .
Doporučovali bychom využít také zahraniční licencované online zdroje, zejména databázi SocINDEX with Full Text (dostupná v rámci databází EBSCO, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#socindex ), dále Web of Knowledge - Social Science Citation Index, ScienceDirect, EBSCO - Academic Search Complete nebo CEEOL (Central and East European Online Library ). Odkazy na další databáze z oboru sociálních věd můžete nalézt také na stránkách portálu elektronických zdrojů Univerzity Karlovy (http://pez.cuni.cz/prehled/obor.php?lang=cs&id=18 ). Všechny výše uvedené databáze, s výjimkou CEEOL, zpřístupňuje svým registrovaným uživatelům, kteří mají platný čtenářský průkaz, také Národní knihovna ČR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3 ). Databáze je možné využívat přímo z počítačů ve studovnách NK ČR nebo prostřednictvím vzdáleného přístupu i mimo budovu knihovny (více informací na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104).
Zajímavé zdroje byste mohla získat také použitím vyhledávače Google Scholar (http://scholar.google.cz ), který umožňuje vyhledávat odbornou literaturu (články, preprinty, zprávy atd.) z volně dostupných zdrojů i placených databází (přístup k plným textům však pouze pro oprávněné uživatele).
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.06.2011 09:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu