Dotaz na skladatele Valentina Petýrka
Text dotazu
Dobrý den,
na internetu (http://aleph.vkol.cz/rego/rg0220.htm) jsem nalezl referenci na Valentina Petýrka, kantora a muzikanta, který zemřel v roce 1869 v Břeclavi. Je u něj uvedeno chybné místo narození. Nenarodil se v Olomouci, jak uvádí odkaz, nýbrž 8. března 1816 ve Křtinách u Brna.
Podle uvedeného odkazu po sobě zanechal tři mše a asi stovku dalších skladeb. Marně však po jeho díle pátrám. Je možné získat nějaké bližší informace?
Odpověď
Dobrý den,
žádné bližší údaje o skladateli V. Petyrkovi nemáme. Informace jsme čerpali z Československého hudebního slovníku osob a institutucí. Sv. 2. Praha, 1965. Dále jsme našli pouze jeden článek o Valentinu Petyrkovi v časopise:
PÁRAL, Karel L. Babický učitel Valentin Petyrek. Vlastivědný věstník moravský. 1956, roč. 11, č. 1, s. 36-37.
Obor
Hudba
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
05.11.2018 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu