dotaz na publikace
Text dotazu
Východiskový zájem je o publikace, v níž by bylo možno dohledat faktografii o dnes územně neexistující obci Hrbovice nedaleko od města Ústí nad Labem, řekněme směrem na město Teplice, resp. raději Chabařovice, které v dávném čase měly statut okresního města k vesničce výše zmíněné. Mimořádně mám zájem se dopracovat k historii dvou kapliček, jedné umístěné uprostřed obce a druhé v zahradě dříve stojícího obydlí.
Archiv města Ústí nad Labem mi doporučuje knihu :
Obrazová rukověť obcí a
církevních staveb v okrese Ústí nad Labem, Ústí nad Labem 1999 (Souček Jiří,)
Odpověď
Dobry den,
knihu, kterou Vam doporucili v Archivu mesta Usti nad Labem, maji ve svem fondu, krome Narodni knihovny CR, i dalsi knihovny uvedene v soubornem katalogu ( SKC), volne pristupny z webovych stranek NK CR, viz odkaz http://skc.nkp.cz .
Hlavni zahlavi Soucek, Jiri, 1948-  Nazev Obrazova rukovet obci a cirkevnich staveb v okrese Usti nad Labem / Jiri Soucek . Nakl. udaje Usti nad Labem : Albis international, 1999 Popis (rozsah) 383 s. : il. ; 21 cm Ve fondu ABA001 -- prezencne 54 H 198651 Ve fondu ABE310 -- sign. D16713 Ve fondu BOA001 -- sign. 2-1070.429 Ve fondu CBA001 Ve fondu HKA001 -- sign. 693 087 Ve fondu LIA001 -- sign. A 159118 Ve fondu OLA001 -- sign. 1-112.094 Ve fondu OSA001 -- sign. G 259.423 Ve fondu ULG001 -- sign. N138205 ISBN 80-86067-41-6 (Albis international : broz.) Poznamka 1000 vyt.
Poznamka Terminologicky slovnicek
Poznamka Ikonografie a atributy svatych Poznamka Obsahuje bibliografii a rejstriky Predmet. heslo cirkevni architektura -- Usti nad Labem-oblast (Cesko) Predmet. heslo obce -- Usti nad Labem-oblast (Cesko) -- dejiny
Predmet. heslo Usti nad Labem-oblast (Cesko) -- architektonicke pamatky
Muzete se zde docist o obou kaplickach, je tam i vyobrazeni. Souborny katalog uvadi siglyl jednotlivych knihoven (ABA001 - NK CR; BOA001 - Moravska zemska knihovna v Brne;. dale knihovna v Ceskych Budejovicich, Hradci Kralove, Liberci, Olomouci, Ostrave a Usti nad Labem - viz baze ADR na http://sigma.nkp.cz/cze/adr  <http://sigma.nkp.cz/cze/adr> ). Nevim, ktera knihovna by byla nejblize Vasemu mistu bydlisti. Je docela mozne, ze by kniha byla jeste k dostani v nekterem vetsim nebo "regionalnim" knihkupectvi (Usti nad Labem).
V knize jsou uvedeny i zdroje, (kroniky, dokumenty), z kterych autor Jiri Soucek cerpal.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.03.2009 11:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu