Dotaz na nové vydání knihy
Text dotazu
Dobrý den, mí angličtí přátelé se snaží sehnat níže uvedenou knihu v českém i anglickém vydání. Nevíte, kam bych se mohla obrátit? Nevíte, zda se chystá nové vydání? Moc děkuji.
Píseň o Viktorce / Jaroslav Seifert. -- 1. vyd.. -- Praha : Československý spisovatel, 1950. -- 59 s. ; 20 cm
Odpověď
Dobrý den, české vydání Písně o Viktorce vyšlo naposledy v r. 2002 ve spisech Jaroslava Seiferta a stále je dostupné. Nabízí je například www.kosmas.cz, ale mělo by být snadno k dostání i jinde.
Ruka a plamen ; Píseň o Viktorce : (tři verze) / [Jaroslav Seifert ; edičně připravily Milada Chlíbcová a Marie Jirásková]. -- V tomto souboru vyd.
1.. -- Praha : Akropolis, 2002. -- 221 s. : il., faksim. ; 23 cm
S anglickým překladem je to horší. Podařilo se nám zjistit pouze jediné vydání z r. 1991, v malém nákladu 25 výtisků. Připojujeme podrobný záznam z katalogu OCLC WorldCat. Snad by bylo možné kontaktovat vydavatele nebo překladatele a překlad získat touto cestou.
O případném dalším překladu (i když není příliš pravděpodobné, že
existuje) by mohli vědět v Ústavu pro českou literaturu : www.ucl.cas.cz.
Title: Song about Viktorka /
Author(s): Seifert, Jaroslav, 1901- ; Jagasich, Paul. ;
Jagasich, Yvonne.
Publication: Hampden-Sydney, Va. : [Hampden-Sydney College] ;,
Year: 1991, (c)1990
Description: [36] leaves : ill. ; 18 cm.
Language: English
Note(s): Ed. limited to 25 copies./ Translation of: P'isen o
Viktorce./ Cover art and illustrations by Yvonne O.
Jagasich.
FirstSearch(r) Copyright (c) 1992-2005 OCLC as to electronic presentation and platform. All Rights Reserved.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 10:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu