Dotaz na literární postavu
Text dotazu
Jako dítě jsem četla knížky o dánské dívence Bibi,
která cestovala Dánském. Dají se ještě tyto knížky sehnat?
Odpověď
Dobry den,
knihy, ktere mate na mysli, vychazely kolem roku 1930. Autorkou je danska spisovatelka Karin Michaelisova. Nektere dily vysly ale i mnohem pozdeji (1975), dokonce az v roce 1993 v nakladatelstvi Albatros.
Michaëlis, Karin, 1872-1950
Bibi / Karin Michaelisová ; Podle knížek dánské autorky [Bibi a Bibi na cestách] volně převyprávěla Hana Prošková ; Ilustr. Helena Chvojková ; Graf.
úprava Vladimír Vimr. -- 2. vyd.. -- Praha : Albatros, 1993 (Most :
Severografie). -- 203 s. : obr. ; 16 cm
ISBN 80-00-00351-1 (brož.)
Bibi hledá poklad : Podle knížek dánské autorky vypráví Hana Prošková / Karin Michaelisová. -- 2. vyd.. -- Praha : Albatros, 1993 (Most :
Severografie). -- 181 s.
ISBN 80-00-00252-3 (brož.) : Kč 46,00
Zda se jeste daji nekde koupit, zjistit nemuzeme. Obratte se na knihkupectvi, treba budete mit v nekterem stesti. Na internetu existuji ruzne odkazy na antikvariaty, bazary knih apod.,kde muzete knihu poptavat, viz odkaz nize:
http://www.jcsoft.cz/bazar/pripop.asp
Knihy s hlavni hrdinkou Bibi vydane ve tricatych letech i pozdeji jsou ve fondu Narodni knihovny CR, pujcuji se ale pouze prezencne do studovny.
Doporucuji obratit se na verejnou knihovnu v miste bydliste, na detske oddeleni, kde s nejvetsi pravdepodobnosti Vami hledany titul budou mit aspon k precteni.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.07.2008 09:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu