Dotaz na ISBN
Text dotazu
Dobrý den,
mám na vás 2 dotazy:
1) zda je možné přidělit ISBN dodatečně (už vytisklé knize vydané vlastním nákladem), do knihy by se doplnilo dodatečně, jedná se o menší množství kusů
2) zda přidělujete ISBN jen osobní návštěvou
Děkuji předem za Váš čas a odpověď, Li Skočovská
Odpověď
Dobrý den,
k Vašim dotazům sděluji:
1.       Pokud je celý náklad knihy k dispozici, lze ISBN přidělit dodatečně a ISBN dolepit.
2.       Pouze v případě, že chce vydavatel vstoupit do systému a přidělovat si ISBN sami, je potřeba osobní návštěva, případně vstup přes webové stránky NK. Individuální ISBN přidělujeme mailem po uvedení potřebných údajů.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.12.2016 10:55
Lubor Matěj píše:
Úterý 07.03.2023 11:47
Dobrý den,
máme od vás vygenerován seznam ISBN čísel z roku 2016, ale použili jsme zatím jen jedno a to v tom roce 2016. Předpokládám že tato řada je stále použitelná pro naše nové publikace?
Děkuji.
PSK - admin píše:
Středa 08.03.2023 12:41
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz.
Informace ohledně používání ISBN, jejich evidence a kontroly naleznete na následujících stránkách: https://text.nkp.cz/[…]/isbn-7.
Jinak vám ale doporučujeme obrátit se s Vaším dotazem na Českou národní agenturu ISBN a ISMN, kde získáte nejrelevantnější informace konkrétně k Vaší situaci. Kontakty naleznete zde: https://www.nkp.cz/sluzby/sluzby-pro/isbn-ismn-issn.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu