-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dnes 27.10. v 9:15 v pořadu Hledání ztraceného času na ČT2 byla báseň ze které jsem si zapamatoval jen kratičké dva útržky textu : Slyš píseň domova, řeka ji zpívá ...kostem předků o dětech vypráví. Dalo by se prosím zjistit o jakou báseň se jedná ? Děkuji.
Dobrý den,
pořad Hledání ztraceného času byl 27.10. věnován propagačnímu filmu z roku 1938 s názvem Naše země od Jiřího Weisse. Pořad můžete znovu shlédnout prostřednictvím kanálu YouTube na adrese - https://www.youtube.com/watch?v=liBXInBDxfs.
Autorem básnického komentáře k filmu je překladatel, prozaik a básník Jiří Valja (vl. jm. Josef Bubeník, 1914-1967).
Úryvky, které jste ve svém dotazu zmínil, pocházejí ze dvou básní. První ve videu začíná v čase 2:10, druhá pak asi ve 2:48.
* https://www.ceskatelevize.cz/[…]/
* https://www.youtube.com/watch?v=liBXInBDxfs
* http://www.slovnikceskelite[…]z/showContent.jsp?docId=890
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
29.10.2019 08:00