dotaz - knihovnictví
Text dotazu
Dobrý den,
prosím, mohli byste mi poradit, v jaké literatuře, na jaké webové stránce
bych mohla najít odpověď, informace k této otázce? "Porovnejte aspekty
heterogenního a homogenního systémového prostředí z hlediska kooperativních
projektů v ČR a zahraničí."
Odpověď
Dobrý den,
Váš dotaz zní jako úkol do školy, upozorňujeme, že služba Ptejte se knihovny neslouží k vypracovávání školních úloh.
Pokud Vám není něco jasné, můžete se obrátit na svého vyučujícího, který by Vám měl poradit.
Domníváme se, že v otázce jde o to, porovnat databáze/souborné kartalogy, které vznikly na základě nějakého projektu a jaký je rozdíl mezi oborovými databázemi, jako je např. v ČR Oborová brána knihovnictví a informační vědy: http://kiv.jib.cz/ a univerzálními databázemi, jako např. http://info.jib.cz/
Vysvětlení pojmů heterogenní a homogenní souborný katalog najdete v České terminologické databázi knihovnictví a informační vědy:
http://aleph.nkp.cz/F/4H7L8TFQASAXHDBSEUQMQPARGN68NCMCA5R9MMKUHQVKNA1K1M-14936?func=file&file_name=find-b&local_base=KTD .
Vhodné informační zdroje můžete nalézt v katalogu Knihovny knihovnické literatury:
http://aleph.nkp.cz/F/4UMHNM96PSNT53NLDG8MTXV6KXITYCQPXNYI9GG3HRFL9U7CQY-344
14?func=file&file_name=find-b&local_base=KKL a nebo ve výše uvedené Oborové bráně knihovnictví a informační vědy: http://kiv.jib.cz/ .
Vybraná literatura:
*Nádvorníková, Marie. Kooperační projekty Národní knihovny ČR z pohledu SVK. Čtenář. Roč. 50, č. 4 (1998), S. 104-107. ISSN 1211-4154.
*Oborové brány. 1. vyd. Praha : Národní knihovna České republiky, 2008. S. 108. ISBN 978-80-7050-555-7.
*Stoklasová, Bohdana. Integrace informačních zdrojů v jednotné informační bráně a její dopad na strategii knihoven. Knihovny současnosti 2002. Brno : Sdružení knihoven ČR, 2002. S. 266-283. ISBN 80-86249-18-2.
*Stoklasová, Bohdana. Oborové informační brány. Moderní informační a komunikační technologie v knihovnictví 2003. Praha : Státní technická knihovna, 2003. S. 50-52. ISBN 80-86504-09-3.
*Stoklasová, Bohdana. VISK 8 Jednotná informační brána a integrace heterogenních informačních zdrojů. Knihovny současnosti 2001. Brno : Sdružení knihoven, 2001. S. 306-311. ISBN 80-86249-14-X.
* http://jib-info.cuni.cz/tematbrany/studie_html/
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.11.2010 16:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu