Dostupnost vybraných anglických a francouzských knih
Text dotazu
Je možné získať prístup k týmto knihám v letných mesiacoch i keby neboli vo Vašej databázy? Alebo v elektonickej pobode. Alebo, mohli by ste mi poslať kontakt na Univerzitnú knihovňu vo Francúzsku či Anglicku? Ďakujem.
Vo Vašom katalógu som našla len dve knihy č. 4 a 20.
1. Halliwell-Phillipps, James Orchard. Rambles in Western Cornwall by the Footsteps of Giants, with
Notes on the Celtic Remains of the Land's End District, and the Islands of Scilly. No publisher. 1861. – (toto je asi jedna z najdôležitejších knižiek,ak by sa ti tuto podarilo zohnat bolo by to super!!!) 2. Hunt, Robert, editor (1807-1887). Popular Romances of the West of England: Or the Drolls, Traditions, and Superstitions of Old Cornwall. 2nd Ed. 1871. London: John Camden Hotten, 1865. (ďalšia super využiteľná…J 3. Jenkin, Alfred Kenneth Hamilton. Cornwall and Its People: Cornish Seafarers. Cornwall and the
Cornish: Cornwall Homes and Customs Sir Arthur Quiller-Couch, introduction, Illustrated. London: J. M.
Dent & Sons LTD., 1934.
4.Jenkin, Alfred Kenneth Hamilton. Cornwall and the Cornish: the Story. Religion, and Folk-lore of 'the Western Land.' London and Toronto: J. M. Dent & Sons LTD., 1930.
5. Keightly, Thomas. The Fairy Mythology: Illustrative of the Romance and Superstition of Various Countries. Revised 1850 edition, London and New York: H. G. Bohn and AM. Press, reprinted 1968.
6. Manning-Sanders, Ruth. Peter and the Piskies. New York: Roy Publishers, Inc., 1958.
7. Matthews, John, ed. A Celtic Reader: Selections from Celtic Legend, Scholarship and Story. London:
HarperCollins, Publishers / The Aquarian Press, 1991.
8. Tregarthen, Enys ( Elizabeth Yates, collector) Piskey Folk: A Book of Cornish Legends. New York: John Day Co., 1948.
9. Loomis, Roger Sherman. Celtic myth and Arthurian Romance. Columbia University Press, New York, 1927.
A teraz francúzske:
10. Ernest du Laurens de la Barre. Nouveaux Fantômes Bretons (contes, légendes et nouvelles)----- vydavateľstvo : PyréMonde 11. Renaud Marhic. Korrigans Connection.—vydavateľstvo :- Editions du Barbu - Janvier 2010 12. Sebillot Paul-Yves. Mythologie et folklore de Bretagne. vydavateľstvo : Terre de brume, 1995 – dôležité
13. Gwenc'hlan Le Scouëzec..Histoire et légendes de la Bretagne mystérieuse.
Published in 1968, Tchou (Paris) , Series: Histoires et légendes noires , Language: French
Pagination: 312 p
14. Jean Markale. Histoires mystérieuses de Bretagne, ou, Le tombeau de Merlin. Published in 2001, Rocher (Monaco) 15. Louis Le Cunff. La Bretagne mystérieuse des fantômes et des pilleurs d'épaves. Published in 1986, Ouest France (Rennes). 91 p.
16. Marc Déceneux. Bretagne sacrée et legendaire Published in 1996, Ouest-France (Rennes) 17. Dominique Besançon- Sorcelleries et Diableries de Bretagne 18. Philippe Le Stum - Fées, Korrigans et autres créatures fantastiques de Bretagne, vydavateľstvo : Ouest-France, Rennes, 2003 – Táto kniha je pre mna najpodstatnejšia 19. Philippe Jouët- Aux sources de la mythologie celtique, Yoran Embanner, Fouesnant, 2007 -dôležité 20. Philippe Jouët- L'Aurore celtique dans la mythologie, l'épopée et les traditions, Yoran Embanner, Fouesnant, 2007 Tiež dosť dôležité
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme dostupné báze Národní knihovny (NKC, SKC, Katif)a zjistili jsme, že ve fondu naší knihovny jsou opravdu pouze Vámi dvě uvedené knihy.
Dostupné jsou pod signaturami H 030019 : Jenkin, Alfred.Cornwall and the Cornish : the Story. London and Toronto 1930 a T 216630 : Philipe Jouet.
L´Aurore celtique dans la mythologie. 2007.
Knihy je možné si vypůjčit i v letních měsících s výjimkou 14 dnů, kdy je knihovna pro veřejnost uzavřena a je to zpravidla poslední týden v červenci a první týden v srpnu. Pro výpůjčku je nutné mít platný průkaz čtenáře NK ČR, který se vystavuje na počkání za poplatek 100,- na dobu 1 roku, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Pro_uzivatele_a_navstevniky&submenu2=16.
V Národní knihovně funguje systém Meziknihovní výpůjční služby, kdy čtenář má možnost prostřednictví knihovny v místě svého bydliště zažádat o výpůjčku knihy ze zahraničí. Jedná se o placenou službu, cena výpůjčky se řídí místem vydání : Francie 250,- Kč, V.Britanie 450,- Kč. Pokud si čtenář výpůjčku zprostředkovává sám, je tento poplatek podstatně vyšší.
Pro vyhledávání v katalozích Evropských knihoven můžete využít následující adresu :
http://search.theeuropeanlibrary.org/portal/en/index.html.
Pokud jde o universitní knihovny - ve Velké Britanii tuto funkci plní British Library, http://www.bl.uk v Paříži je to Ústřední universitní knihovna - Université de la Sorbonne Nouvelle, http://www.scd.univ-paris3.fr/ a Ústřední univerzitní knihovna - Université Paris X Nanterre http://www.u-paris10.fr/.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.04.2010 12:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu