Dokumenty pojednávající o e-knihách
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi prosím pomoci vyhledat několik dokumentů (knih), které se zabývají oblastí e-knih? Mohou to být dokumenty jak české, tak i zahraniční. Děkuji
S pozdravem
Koníček
Odpověď
Vážený pane Koníčku,
knih je hned několik, avšak většinou v angličtině. V České republice jsou nicméně (mimo jiné) dostupné tyto:
CISP e-book collection [online]. Cambridge: CISP, 2010 [cit. 2017-11-22].
KAPLAN, Richard. Building and managing e-book collections: a how-to-do-it manual for librarians. London: Facet, 2012. ISBN 978-1-85604-837-8.
LUKE, Ali. Publishing e-books for dummies. Hoboken: John Wiley & Sons, 2012. {-- }For dummies. ISBN 978-1-118-34290-9.
MINČIČ-OBRADOVIČ, Ksenija. E-books in academic libraries. Oxford: Chandos, 2010. Chandos information professional series. ISBN 978-1-84334-586-2.
ORAVOVÁ, Monika a FILIPOVÁ, Gabriela. E-knihy, aneb, První pomoc pro začátečníky. Ostrava: Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, 2012. 26 s. ISBN 978-80-7054-142-5. Dostupné také z: http://www.svkos.cz/data/xinha/docs/e_knihy/e_knihy_text_pdf.pdf.
PISTORIUS, Vladimír a Pavel KOČIČKA. Jak se dělá e-kniha: příprava elektronických publikací ve formátech EPUB a MOBI. Příbram: Pistorius & Olšanská, 2015. ISBN 978-80-87855-15-7.
POLANKA, Sue, ed. No shelf required: e-books in libraries. Chicago: American Library Association, 2011. xiii, 182 s. ISBN 978-0-8389-1054-2.
PRICE, Kate a Virginia HAVERGAL. E-books in libraries: a practical guide. London: Facet, 2011. ISBN 978-1-85604-572-8.
Děkujeme za Váš dotaz.
s pozdravem
-Filip Strych
Referát informační podpory NTK
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
22.11.2017 13:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu