-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mi nemůžete doporučit nějaké české zdroje o tweetech? Například jak postupně roste počet tweetů na Twitteru, nebo něco podobného. Moc děkuji.
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. V češtině se tématu Twitterové statistiky věnuje malé množství zdrojů. Podařilo se nám nalézt následující zdroje, které jím zabývají:
* SMUTNÝ, Zdeněk, Václav ŘEZNÍČEK, Antonín, PAVLÍČEK a Peter RUSIŇÁK. PŘÍPADOVÁ STUDIE UŽITÍ TWITTERU PRO PROPAGACI: KORELACE MEZI MNOŽSTVÍM ZVEŘEJNĚNÝCH TWEETŮ A ZPĚTNOU VAZBOU OD UŽIVATELŮ TWITTERU. ProInflow [online]. 2013, 5(2), 1-9 [cit. 2023-02-04]. ISSN 18042406.
Dále se tématu věnují i některé univerzitní absolventské práce. Naleznete je například v databázi www.theses.cz:
* ČERVINKA, Michal. Aplikace pro analýzu uživatelů sociální sítě Twitter [online]. Liberec, 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/wsxfhv/. Bakalářská práce. Technická univerzita v Liberci, Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií. Vedoucí práce Mgr. Jiří Vraný, Ph.D.
* KMEŤ, Juraj. Sběr dat ze sociální sítě Twitter [online]. Brno, 2017 Dostupné z: https://theses.cz/id/15ux5a/. Bakalářská práce. Vysoké učení technické v Brně.
* KOLLER, Michael. Analýza sentimentu v českém prostředí sítě Twitter [online]. Praha, 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/phipkk/. Bakalářská práce. Vysoká škola ekonomická v Praze. Vedoucí práce Tomáš Kincl.
* RAJTMAJER, Václav. Sledování trendů na sociální síti Twitter [online]. Plzeň, 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/eetkku/. Diplomová práce. Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta aplikovaných věd. Vedoucí práce Ing. Pavel Král, Ph.D.
* ZIMMERMANN, Michal. Možnosti dolování a vizualizace dat ze sociálních sítí [online]. Brno, 2014. Dostupné z: https://is.muni.cz/th/ssdmo/. Diplomová práce. Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta. Vedoucí práce Zdeněk STACHOŇ.
Pokud nepátráte vyloženě po akademických zdrojích, doporučujeme například projít články v databázi https://www.anopress.cz/.
Informace o vydaných dokumentech
--
Národní knihovna ČR
01.02.2023 21:28